perjantai 7. helmikuuta 2014

Halloween -teemakakku

Halloween -kakku blogissa helmikuussa.. Mikä meni pieleen? Täytyy myöntää, että blogimme on viime aikoina jäänyt hieman enemmän tai vähemmän taka-alalle. Lukio-opiskelu tosiaankin vie mahdottomasti aikaa, kun siihen lisää vielä ystävyyssuhteet ja harrastukset, mutta eiväthän nämä asiat pelkäästään selitä blogin "unohtamista". Kenties bloggailu-into on hieman laskenut, vaikka edelleen pidänkin leipomisesta, ruuanlaitosta ja reseptienkin kirjoittelusta blogiimme. Tässä nyt kuitenkin Halloween-kakun ohje, jota tarjosin syksyllä ystävilleni. :)

Haluan vielä mainostaa yhteistökumppanimme K.E. Sundqvistin uutta nettikauppaa, josta voi kätevästi tilata kakkujen ja leivonnaisten koristeluun liittyviä kakkukoristeita, aromeja ja väriaineita, marsipaaniruusuja ja leivontamassoja yms. Erityisesti kevään juhlien kakkujen koristeiksi verkkokaupasta löytää kätevästi mm. marsipaaniruusut, vohvelikukat ja YO-lakit.


Kakku:

50 g kaakaojauhetta
100 g muscovado- tai fariinisokeria
2,5 dl kiehuvaa vettä
125 g voita
150 g sokeria
225 g vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta 
0,5 tl soodaa
2 tl vaniljauutetta
2 kananmunaa

Täyte:

2 dl kuohu-/vispikermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
150 g appelsiinimarmeladia

Kuorrutus:

0,8 dl vettä
20 g fariinisokeria
115 g voita
200 g tummaa suklaata

1. Voitele ja jauhota kaksi 20 cm irtopohjavuokaa (itse käytin 24 cm irtopohjavuokia).

2. Mittaa kulhoon kaakaojauhot ja muscovado-/fariinisokeri ja kaada kiehuva vesi päälle ja sekoita.

3. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda ja sekoita.

4. Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri (150 g) kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää vaniljauute (-sokeri). Sen jälkeen lisää ensimmäinen kananmuna ja vatkaa sekaisin. Lisää hieman jauhoja, sekoita ja lisää viimeinen kananmuna.

5. Lisää loput kuivat aineet voi-sokerivaahtoon vuorotellen kaakao-vesiseoksen kanssa nuolijalla/kaapimella nostellen sekaisin.

6. Jaa kakkumassa kahteen irtopohjavuokaan ja paista uunissa 180 asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes tikulla kokeiltaessa kakkua tikkuun ei tartu enää taikinaa. Kumoa kakut muutaman minuutin kuluttua uunista oton jälkeen. 

7. Täytteen tekeminen: Aloita täytteen tekeminen vasta, kun kakkupohjat ovat jäähtyneet. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja marmeladi varovaisesti kermavaahdon joukkoon, älä sekoita täytettä liikaa, vaan nostele seos tasaiseksi. 

8. Kakun kokoaminen: Kakkupohjien pitäisi olla melko meheviä, joten niitä ei välttämättä tarvitse kostuttaa. Tarvittaessa voit kostuttaa niitä hieman maidolla. Aseta toinen kakkupohja kakkulautaselle, aseta irtopohjavuoka sen ympärille ja kaada täyte kakkupohjan päälle. Aseta toinen kakkupohja täytteen päälle ja laita kakku jääkaappiin kuorrutteen tekemisen ajaksi. 

9. Kuorrutuksen tekeminen: Mittaa paistinpannulle vesi, fariinisokeri ja paloiteltu voi. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes seos kuplii, ota pannu liedeltä ja lisää sinne paloitetellut suklaan palat. Sekoita seosta mahdollisimman vähän, mutta sen verran että saat aikaan tasaisen seoksen. Jätä seos jähmettymään pöydälle noin 1,5 tunniksi (itselläni meni aikalailla tarkalleen 1,5 h) ja sekoittele aina silloin tällöin. Alussa seos on hyvin juoksevaa, mutta jähmettyy kyllä! :)

10. Kuorruttaminen: Levitä kuorrute tasaisesti kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy. Myöhemmin koristele kakkku valkosuklaa-spritsauksilla, hämähäkin seitin muotoon. (Itselläni pursotukset eivät lainkaan onnistuneet, kun oli hieman teknisiä ongelmia, mutta eikö siitä selvää saa :)



"Alkudrinkit" eli limsaa ja mehua sokeroiduissa laseissa, sydän-jääpalojen kanssa.

Emmi

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!♥