tiistai 15. tammikuuta 2013

Muffinsseja ja kuulumisia

Heippa taas pitkästä aikaa! :) Mites teidän lukijoiden alkuvuosi on alkanut? Mä oon nyt taas palannut takaisin normaaliin ruokavalioon, kun siitä ei ollutkaan apua. Ihanaa syödä taas suklaata ja kunnon ruisleipää ja kaikkea mitä muutkin syö! :) Leivoinkin tänään valkosuklaamustikka-muffinsseja sen kunniaksi!
Muffinsseista tein kuitenkin gluteenittomia, kun niitä jauhoja on nyt niin paljon ja pitää käyttää ne pois.


gluteenittomat valkosuklaamustikka-muffinssit:

valmistusaika: noin 30-45 min
noin 16 muffinssia

3 munaa
1,5 dl sokeria
150 g voita (sulaa)
4 dl Semperin gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
0,75 dl kermaa
2 dl jäisiä mustikoita
100 g valkosuklaata rouhittuna

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja sihtaa niitä vähitellen vaahtoon, lisää vuorotellen myös sulaa voita ja kermaa. Sekoita taikinaan lopuksi jäiset mustikat ja valkosuklaarouhe. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunissa 225 asteessa noin 12-15 min.

Hauskaa viikkoa kaikille! :)

Emmi

maanantai 7. tammikuuta 2013

Gluteeniton ja vähäsokerinen täytekakku

Uudeksi Vuodeksi leivoin itselleni tälläisen täytekakun, johon tuli ihan minimaalinen määrä sokeria. Kokeilin ensin käyttää kääretorttupohjassa sokerin tilalla hunajaa, mutta vaahto ei onnistunut kunnolla, joten päädyin kuitenkin pieneen määrään sokeria. Maultaan kakku oli todella hyvä, maku oli todella lähellä tavallista täytekakkua :) Koristeluun en hirveästi panostanut, kun kakku tuli kuitenkin vain itselle.


15 cm kokoinen täytekakku

kääretorttupohja:

3 munaa
0,5 dl sokeria
1,5 rkl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

täyte, kostutus ja koristelu:

n. 0,5 dl maitoa
2 dl kermaa
2 pientä banaania
mansikoita soseutettuna

Aloita kakun tekeminen kääretorttupohjalla. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa niitä vaahtoon. Nostele kuivat aineet sekaisin nuolijalla ja kaada taikina uunipellin toiselle puolelle (tai pienelle uunipannulle) ja paista 200 asteessa noin 10 min. Leikkaa kakkupohjasta esim. kakkuvuokaa apuna käyttäen kaksi 15 cm pyöreää kakkupohjaa. Kokoa kakku lautaselle: Kostuta alin kakkupohja maidolla, levitä siihen kermavaahtoa, soseutettuja mansikoita ja viipaloituja banaanisiivuja. Laita toinen kakkupohja päälle ja tee samoin. Pursota lopuksi lopusta kermasta koristeet kakun reunoille. 

Emmi

lauantai 5. tammikuuta 2013

Arabialainen maustekakku

Tein tätä kakkua jouluksi kotia sekä entiselle naapurillemme. Itse en valitettavasti voinut syödä tätä kakkua, mutta voi sitä ihanaa tuoksua! :) Kakkua kehuttiin kovasti, itsekin olen joskus tätä syönyt ja yksi lemppari kyllä on kuivakakuista :)


valmistusaika: noin 2 tuntia

200 g voita
3,5 dl sokeria
1 dl siirappia
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl suolaa
1 tl kanelia
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl mantelijauhetta tai -rouhetta
2 dl kermamaitoa (puolet maitoa ja puolet kermaa)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat vaahtoon hyvin vatkaten samalla. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Sihtaa kuivia aineita vaahtoon, nostele sekaisin nuolijalla ja lisää niitä vuorotellen kermamaidon kanssa. Kaada kakkutaikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.


Hyvää Uutta Vuotta 2013 kaikille lukijoillemme! :)

Emmi