torstai 22. marraskuuta 2012

Gluteenittomat ja "sokerittomat" muffinssit

Sovelsin itse tämmöisen reseptin appelsiinimuffinsseista, joita voisin syödä. Makeutuksiin käytin hunajaa, koska en usko sen nyt olevan aivan niin "paha" kuin puhdas, valkoinen sokeri ja vielä appelsiinin mehua ja kuorta makua antamaan =) Näistä tuli aivan hyviä, tietysti tavallisella sokerilla olisi saanut parempia, mutta hyvin kelpaavat kyllä minulle! :) En ole aivan selvillä, että voiko esim. diabeetikko syödä hunajaa, mutta ainakin keliakikoille sopiva resepti on! :)


Valmistusaika: 0,5 h (taikinan valmistus 15 min, paisto n. 15 min)

12 muffinssia:

125 g voita
0,5 dl hunajaa
2 munaa
3,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori (pese ensin hyvin!)

Vatkaa pehmeä voi ja hunaja sekaisin. Lisää kanamunat hyvin vatkaten yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niitä siivilän läpi vuorotellen maidon ja appelsiinimehun kanssa. Lisää taikinaan raastettu appelsiinin kuori ja nostele taikina sekaisin nuolijalla. Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.



Nyt ei oo taas hetkeen tullut postauksia, mutta kun koeviikko hellittää, niin eiköhän blogiin tulis jo pian joululeivonnaisia :) Kiitos muuten ihanista kommenteistanne!

Terkuin Emmi =)

tiistai 6. marraskuuta 2012

YLLÄTYSVIDEO!


Viime arvonnassamme pyysimme parannausehdotuksia blogiimme, niin videot nousivat ehdotusten kärkeen, joten tässä nyt on (hieman) myöhässä leivontavideo! :) Leivomme tosiaan gluteenitonta vadelmajuustokakkua, joka on myös mielestäni vähäsokerinen. Täytteeseen ei ole pakko käyttää ollenkaan sokeria, jos laittaa paljon marjoja tai sitten sokerin voi myös korvata pienellä määrällä hunajaa. Toivotaan, että video näkyy ja pidätte siitä! =)


valmistusaika: 4 tuntia 50 min (kakkupohja 20 min, täyte 25 min, hyytyminen 4 tuntia, koristelu 5 min)

Gluteeniton vadelmajuustokakku

pohja:

1 kananmuna
0,5 dl sokeria
0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,25 tl leivinjauhetta

täyte:

2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
150 g vadelmia (jos käytät pakastevadelmia, laita ne jäisinä)
4 liivatelehteä
2 rkl mehua

Tee ensin pohja: Vaahdota kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon nuolijalla nostellen sekaisin. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 20 cm vuokaan ja paista uunissa 200 asteessa noin 7 minuuttia, kunnes kakkupohja on kypsä. Sillä välin kun kakkupohja jäähtyy, niin tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja lisää sinne tuorejuusto, sokeri ja vadelmat. Kuumenna mehutilkka kattilassa kiehuvaksi, ota kattila pois liedeltä, purista liivatteista vesi pois ja liota ne mehuun. Anna jäähtyä hetken aikaa ja kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan vatkaten. Kaada täyte irtopohjavuokaan kakkupohjan päälle, tasoita ja anna hyytyä kylmässä 3-4 tuntia, tai mielellään yön yli. Irrota reunat kakusta ja koristele valksouklaarouheella ja marsipaanikukilla. 



Emmi, Annika ja Eve

Pistäkäähän sitten kommenttia tulemaan videosta! :)