torstai 27. syyskuuta 2012

Ristiäiskakku kaksostytöille:)

Nyt ristiäiset ovat takana ja kakunkin vihdoin sain koeviikon lomassa blogiin! Kakuksi tosiaan tein jo aikaisemmin blogissamme olleen vadelmasuklaakakun ja kuorrutin sitten sen ensin voikreemillä ja marsipaanilla. Koristeet olin tehnyt jo aikaisemmin sokerimassasta. Tässä se sitten on =)





Kakku sai paljon kehuja ja hyvä, että kelpasi! =)) Kummityttöni nimeksi tosiaan tuli Aada ja pikkusiskoni Amanda :)

Hauskaa viikonloppua kaikille, terkuin Emmi:)

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Marmoroidut browniet

Ohjeen otin Leivonnaisia herkkusuille -kirjasta, jossa on tosiaan Lontoossa sijaitsevan The humming bird bakery:n suosikkereseptit! =) Ohjetta hieman muokkasin lisäillen brownie-taikinaan saksanpähkinöitä ja kuorrutukseen suklaata, marmoroituna :)


valmistusaika: n.1 tunti 5 min (taikina 20 min, paisto 35 min ja kuorruttaminen 10 min)

200 g taloussuklaata
175 g voita
3,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
70 g saksanpähkinöitä rouhittuna
3 kananmunaa

koristeluun:

150 g taloussuklaata
50 g valkosuklaata

Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa kattilassa. Nosta kattila pois vesikattilan päältä ja sekoita suklaa-voiseokseen sokeri sekä jauhot ja pähkinärouhe. Lisää lopuksi kevyesti vispilällä vispatut kananmunat ja nostele seos tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan (n. 35 x 15) ja paista brownieita uunissa noin 35 minuuttia, kunnes pinta halkeilee, mutta sisus on vielä pehmeää. Anna jäähtyä hetken aikaan ja tee sitten marmoripinta. Sulata suklaat eri kulhoissa ja kaada taloussuklaa brownien päälle. Levitä lastalla tasaiseksi ja tiputa nokareita valkosuklaata sinne sun tänne ja lopulta vetele hammastikku pitkin suklaita, jolloin marmoroitu kuvio syntyy. Malta kuitenkin lopettaa ajoissa!! (Minulla tämä kohta jäi hieman huomaamatta...:D) Tarjoile! =)



 Emmi:)

maanantai 17. syyskuuta 2012

Sweetsixteen- reseptit

Alkuviikosta jo aloitin tekemään mustikkamuffineja. Mustikkapensaamme mustikoista, vieläkin pensaan mustikoista saisi varmaan piiraan :-O Mustikkamuffineihin laitoin lisäksi valkosuklaata ja samahan ohje se on kuin mitä ennemmin tänä syksynä tein, tässä linkki: KLICK


Sitten tein vielä toisiakin muffineita, onneksi, hyvin ovat menneet kaupaksi kun yllätysvieraitakin käynyt!



   Ostin tässä taannoin uuden leivontakirjan, koska se oli vain kympin, mutta kotona huomasin, että kaikki mitat ovat grammoina, mikä on hieman hankalaa kun meillä ei ole keittiövaakaa. Mutta sellainen on nyt hankintalistalla! Kirjan nimi on Kuppikakut (Gummerus), ja tein siitä ohjeen nimeltä Karkkikauppiaan kuppikakut.




Karkkikauppiaan kuppikakut n.12 kpl

150 g voita/margariinia
150g sokeria ( n.2,5 dl)
3 kananmunaa
150g jauhoa (n. 2,7 dl)
1 1/2 tl leivinjauhetta
karamellirouhetta kourallinen


Voikreemi

175g voita
2 rkl maitoa
350 g tomusokeria



Kuumenna uuni 180 asteeseen. Aseta muffinivuoat pellille valmiiksi.

Vatkaa voi ja sokeria isossa kulhossa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.Vatkaa kananmunat seokseen pienissä erissä. Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe ja kääntele ne seokseen. Kääntele taikinaan myös puolet rouheesta.

Jaa takina vuokiin . Paista uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Voikreemi:

Vatkaa voi sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan, jotta siitä tulee vaaleaa ja täyteläistä. Vatkaa varovasti sekaan maito. Lisää tomusokeri pienissä erissä ja jatka vatkaamista taas muutaman minuutin, kunnes voikreemi on kuohkeaa ja vaaleaa. Jaa voikreemi kahteen tai useampaan kulhoon jos haluat lisätä kreemiin elintarvikevärejä.

Kuorruta! Koristeeksi mm. nallekarkkeja ja M&M karkkeja : ) Laita karkitkin heti kuorrutuksen jälkeen paikoilleen, yön aikana kuorrutus kovenee jääkaapissa!


 Kakkupohjan tein torstaina, täälläkin siihen on jo monta ohjetta, tässä yksi: KLICK

Perjantaina täytin kakun. Ostin kaksi Dr. Oetkerin kakkumousse pussia, jotka laitoin kakun väliin, reunoille ja päälle. Kolmaskin olisi ollut tarpeen, kuorrutukseen olisi tarvinnut lisää moussea.

Ja sitten Kitkattien metsästystä.... Ei löytynyt muualta kuin Lidlistä. Eikö tosiaan "normaaleissa" ruokakaupoissa myydä enää KitKatteja :-O
Olin yllättynyt. Jos ostat Lidlin Kitkatteja pussissa, menee kakkuun noin puolitoista pussia.

Kakku on helppo tehdä: tee ensin normaalikakkupohja, seuraavana päivänä täytä se, itse laitoin vadelmahilloa, suklaakakkumoussea ja rouhittua KitKattia.

Kostutin appelsiini-mandariini mehulla.
 


Huh tässäpä tämä nyt olisi! Venyi vähän pitkälle tämän tekeminen kun tänäänkin (oikeana päivänä) oli vieraita : )
 Kommentteja kehiin, kiitos!

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Sweet sixteen!




Tässä esimakua seuraavaan postaukseen! Leivoin synttäreilleni Kitkat-kakun ja kaksi erilaisia muffinsseja. Teen huomenna postauksen, mihin kirjoitan reseptit, mutta jotta teillä olisi jotain odotettavaa laitoin nyt nämä kuvat ;- )


-Annika

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Vadelmasuklaakakku

Kokeilin tehdä tämmöistä kakkua testikakkuna pikkusiskojeni ristiäisiin, tosin sillä lailla huonoon aikaan tein kakun, kun olin juuri flunssassa, niin en sitten itse maistanut kakun makua kunnolla... Mutta koemaistajien mukaan oli hyvää! Ehkä tämä voisikin olla se ristiäiskakku, ellen löydä vielä jotain muuta reseptiä :)


valmistusaika n. 1 tunti 50 min (kakkupohja n. 1 tunti ja täyte, kuorrutus ja koristelu n. 50 min)

suklaakakkupohja:

5 munaa
2 dl sokeria
200 g taloussuklaata
100 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

kostutus:

n. 1 dl omenamehua

täyte:

400 g vadelmia
1 dl omenamehua
1,5 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

2 dl kermaa
tomusokeria

suklaakuorrute:

1 dl kuohukermaa
200 g taloussuklaata

Suklaakakkupohja: Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa niitä vaahtoon, nostele sekaisin kaapimella vuorotellen suklaa-voiseoksen kanssa. Kaada taikina 26 cm kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 35-40 min. Anna kakkupohjan jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan. Tee sitten kiisseli: Kiehauta kattilassa vadelmat, mehu, sokeri ja perunajauhot koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli paksuuntuu. Anna kiisselin jäähtyä, vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja kokoa sen jälkeen kakku. Kostuta alin kakkupohja, levitä siihen puolet kermavaahdosta ja kiisselistä. Tee samoin seuraavalle kerrokselle ja aseta ylin kakkupohja päälle ja kostuta se. Laita kakku jääkaappiin siksi aikaa, kun teet suklaakuorrutteen. Sulata suklaa yhdessä kerman kanssa vesihauteessa kattilassa, kunnes kuorrutus on tasaista. Kaada kakun päälle ja levitä paletilla tasaiseksi. Koristele kakku marsipaanikukilla, spritsauksilla ja sokerihelmillä.




Aurinkoista viikkoa kaikille! =)

Emmi

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

tomaatti-mozarellamuffinsit

Halusin tehdä pitkästä aikaa suolaisia muffinsseja, ja löysin sitten tämmöisen suht helpon ja nopean reseptin Johan Åkerbergin Muffinsikirjasta:


n.10-12 muffinssia, valmistusaika n. 50 minuuttia (taikinan teko ½ tuntia + 20 minuuttia uunissa)

5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 munaa
2 dl kermaviiliä
1 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä
1 dl cocktailtomaatteja
10 basilikan lehteä revittynä
mustapippuria
1 mozzarella viipaleina

(+ lisäsin itse joukkoon neljäsosan pilkottua paprikkaa, kun lähikaupassa ei myyty basilikan lehtiä ja halusin lisätä jotain muuta sen tilalle)


Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Kuivaa tomaatteja uunissa, kunnes ne ovat puoliksi kuivuneet.

Tee taikina: Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Vatkaa munat, kermaviili, maito ja öljy.



Sekoita jauhoseokseen.

Sekoita taikinaan tomaatit, basilika ja mustapippuri.

(mulla on tosiaan tässä basilikan tilalla tota paprikaa)

Jaa taikina muffinssivuokiin ja viimeistele ohuella mozzarellaviipaleella.

 kröhöm, ostin vahingossa tommosia mozzarellapalloja, niin upotin ne sitten vaan tohon taikinaan.. :D

Paista uunissa n.15-20 minuuttia.




 Näistä tuli ehkä vähän mauttomia, koska en tosiaan käyttänyt niitä basilikan lehtiä.. Mutta tykkäsin muuten tosi paljon, ja jos teillä vaan on oikeat ainekset niin maistuu varmasti vielä paremmilta!! :)