perjantai 29. kesäkuuta 2012

Blogimme nyt Etsiresepti- sivutolla!

Löydät meidät nyt myös Etsiresepti -sivustolta ja tässä on linkki listalle 
ja meidät löydät sijalta 40., yhteensä blogeja on listalla 150, eli aika hyvin pärjätään tuolla! Kiitoksia kaikille kävijöille!


 Ja lukijoitakin jo 210! Kiitos kaikille! : )

torstai 28. kesäkuuta 2012

Makea raparperipaistos

Nomnom, kuinka ihanaa raparperipaistosta!! :) Ajattelin käyttää raparpereja vielä joihinkin leivonnaisiin, kun ne vielä ovat hyviä, niin siten syntyi tämä herkullinen raparperipaistos :)


1 l raparperia pilkottuna
1 dl sokeria
2 tl perunajauhoja
2 tl kanelia

muruseos:

75 g voita
1 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita

Pilko raparperit ja levitä ne vuoan pohjalle. Sekoita hyvin joukkoon sokeri, perunajauhot ja kaneli. Tee muruseos: Sulata voi ja lisää sinne sokeri ja kaurahiutaleet. Levitä muruseosta raparperien päälle ja paista mikrossa täydellä teholla noin 10 minuuttia. Tarjoile kermavaahdon tai jäätelön kera :)

Huom! Orvokit ovat syötäviä kukkia, joten niitä voi käyttää koristeluun:)


Emmi

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Mehevät mokkapalamuffinssit


Teimme Eveliinan kanssa muffinsseja ja käytimme Lékuélta saamiamme leivontatarvikkeita: Decomax-koristelukynää, nuolijaa ja muffinsiporaa.


muffinssit:

2 munaa
2 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 dl kiehuvaa vettä
100 g voita

täyte:

100 g taloussuklaata

kuorrutus:

150 g voita
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl tomusokeria
3 rkl kahvia
1 rkl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon, sekoittele nuolijalle ja lisää vuoroitellen kiehuvan veden kanssa. Sulata voi ja nostele taikinaan. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Jäähdytä muffinssit ennen kuorruttamista.

muffinssipora

Painele muffinsseihin reiät muffinssiporalla ja täytä kolot sulatetulla suklaalla. 





Tee sitten muffinsseille kuorrutus: Vatkaa pehmeä voi ja muuta aineet keskenään tasaiseksi kuorrutteeksi. Pursota kuorrutus Lékuén Decomax-koristelukynällä. Huom. Tee kaksinkertainen määrä kuorrutetta, jos pursotat sitä paljon muffinsseihin.






Kesäisin herkutteluhetkin, Annika ja Eveliina :)

lauantai 23. kesäkuuta 2012

Pavlova

Nam, Pavlova-kakku kyllä sopii hyvin kesään ja kesän juhliin, kuten juhannukseen :) Pavlova on ihanan kevyttä ja erilainen kakkupohja mansikkakakulle on mukavaa vaihtelua. Perheeni ainakin kehui kovasti kakkua ja piti siitä, suosittelen kyllä kokeilemaan ja varsinkin kesällä, kun on erilaisia marjoja, joita voi käyttää täytteeseen :)
 
marenkikakkupohja:

4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl sitruunamehua

täyte:

3 dl kermaa
2 rkl tomusokeria
500 g mansikoita
0,5 annosta kinuskia

Tee ensin kakkupohja: Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten sinne vähän kerrallaan sokeria samalla sähkövatkaimella koko ajan vatkaten. Kun vaahto on kovaa ja kiiltävää, siivilöi maissitärkkelys sinne ja sekoita. Lisää lopuksi sitruunamehu varovasti sekoittaen ja lusikoi leivinpaperilla vuoratulle pellille noin 24-26 cm kakkupohja, jonka reunat ovat hieman korkeammat kuin keskiosa. Kakkupohjasta saa jäädä röpelöinen, paista kakkua noin 1,5-2 tuntia uunissa 110 asteessa. Marenkikakun pitää olla reunoilta kuiva, mutta se saa jäädä keskeltä hieman "tahmeaksi", jätä kakku vielä uuniin jälkilämpöön pariksi tunniksi. Täytä kakku vasta juuri tarjoiltaessa: Keitä kinuski, vatkaa kerma vaahdoksi ja leikkaa mansikat puoliksi. Lusikoi vaahdotettu kerma marenkikakun keskelle, asettele mansikat ja koristele kinuskikastikkeella. Herkuttele kesäisellä Pavlova-kakulla! :)


Hauskaa juhannusta kaikille! =))

Emmi

keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Mausteinen texmex-piirakka

Täytyy kyllä sanoa, että tämä piirakka oli ehdottomasti parasta ikinä maistamaani suolaista piirakkaa! Suosittelen todellakin leipomaan tätä piirakkaa, meillä koko piirakka syötiin kolmistaan päivässä... :) Kun leivot tätä piirakkaa, niin muista vaan lisätä tarpeeksi mausteita ja suolaa. Ohje on oma.


pohja:

2,5 dl Riihipuodin sihtiruisjauhoja
0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
50 g voita
1 dl kylmää vettä   


täyte:

400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
1,5 dl tulista tacokastiketta
paljon mausteita: suolaa, pippuria, paprikajauhetta, chiliä
puolikas paprika
1 pieni prk ananaspaloja

päälle:

3 kananmunaa
200 g maustettua tuorejuustoa (esim. paprika tai pippuri)
1,5 dl kermaa
mausteita: suolaa, pippuria, paprikajauhetta, chiliä

Nypi pehmeän voin sekaan muut pohjan aineet ja vuoraa taikinalla voideltu piirakkavuoka. Paista jauheliha kypsäksi yhdessä kuutioidun sipulin ja puristetun valkosipulin kanssa. Lisää jauhelihaan tulinen tacokastike ja paljon mausteita, jotta jauhelihaseos maistuukin joltain! Levitä jauhelihaseos piirakka pohjan päälle, lisää myös kuutioitu paprika ja ananaspalat. Sekoira kulhossa kananmunat, tuorejuusto, kerma ja mausteet tasaiseksi seokseksi ja kaada täytteiden päälle. Paista 150 asteessa noin 40 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt. 


Emmi

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Raikas ja makea raparperimehu

Raparperimehu on todella helppo ja nopea valmistaa, ja lopputulos palkitsee! :) Tämä mehu sopisi hyvin esim. piknikille tai kesäisiin juhliin. Mehutiivistettä tulee reilu litra tällä ohjeella ja kun mehua laimentaa noin puoliksi esim. kivennäisvedellä saa pari litraa valmista ja makeaa, kesäistä juomaa :)


2 litraa raparperia pieneksi pilkottuna
1 litra vettä
2 dl sokeria
1 sitruunan mehu

Pilko pestyt raparperin varret pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan raparperit ja vesi, anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia. 


Siivilöi mehu toiseen kulhoon, lisää sokeri ja sitruunamehu. Jäähdytä valmis mehu ja tarjoillessa laimenna mehua vedellä.


Emmi :)

lauantai 9. kesäkuuta 2012

Projekti kesäksi: Vanhat reseptit

Löysin kirjahyllystämme paappani tädin, Martan, vanhan reseptikirjan noin 60-luvulta. Päivämääriä reseptikirjasessa ei ole kuin yhdessä reseptissä: 'Amerikan cookies', jonka alla lukee päivämäärä 'Heinäk 18, 1959'. Kyseisen resepti on varmasti alkuperältään amerikkalainen, reseptin nimen sekä Martan toisen asuinmaan mukaan. Kesäksi ajattelin ottaa projektiksi käydä Martta-tädin vanhoja reseptejä läpi ja leipoa niistä mielenkiintoisimmat tänne blogiin alkuperäisine resepteineen ja reseptisivujen kuvineen.



Tässä on yksi sivun Martan reseptikirjasta.


Mitä suunnitelmia teillä on kesäksi? =)

Emmi

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Amerikkalainen suklaajuustokakku

Nam, nam, tämä kakku on sitten herkkua! =) Ihanan suklaista ja pehmeää, suklaamoussen tyyppistä! Alkuperäinen ohje on Valion.


pohja:

175 g Domino minttukeksejä
50 g voita

täyte:

4 liivatelehteä
2 rkl kahvia
200 g taloussuklaata
200 g tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
3 dl kuohukermaa

koristeluun: 

tummaa suklaata
sokerihelmiä
sokerikukkia

Tee ensin pohja: Murskaa keksit ja sekoita niihin sulanut voi. Taputtele seos 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi ja liota liivatteet kuumaan kahviin. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston sekaan yhdessä sokereitten ja liivateseoksen kanssa. Lisää viimeisenä vaahdotettu kerma varovasti käännellen seokseen ja kaada täyte pohjan päälle, hyydytä jääkaapissa muutamia tunteja, mielellään seuraavaan päivään. Koristele valmis kakku suklaaspritsauksilla (käytin Lékuén Decopen:iä) ja sokerihelmillä- sekä kukilla.



Emmi

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Raparperimuffinssit mansikoiden ja kerman kera

Tein tälläisiä kesäisiä kuppikakkuja kesän alkamisen kunniaksi. Raparperi, mansikat ja kermavaahto olivat ihana yhdistelmä, kannattaa kokeilla! :))


3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g voita
2 dl kermaviiliä
2,5 dl raparperia pieneksi kuutioituna

Kuorrute:

2 dl kuohukermaa
3 rkl tomusokeria
tuoreita mansikoita
muutamia sitruunamelissan lehtiä

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää niitä siivilän läpi vaahtoon vuorotellen kermaviilin ja sulatetun voin kanssa. Lisää lopuksi kuutioidut raparperit ja lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes tikulla kokeiltaessa muffineita tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna muffinien jäähtyä hetken aikaa ja vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Koristele muffinit kermavaahdolla, tuoreilla mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä :)

Saimme Lékuélta suuren paketillisen heidän tuotteitaan, jossa oli mm. tälläisiä ihania silikonisia ja värikkäitä muffinssivuokia! Muffinssit irtosivat todella helposti vuoasta ja muffinssit eivät levinneet uunissa ollessaan :))


Ihanaa ja lämmintä kesää kaikille, joilla alkaa nyt loma ja työniloa muille! :))

Mitä muuten piditte tekemästämme 
macaronien leivontavideosta? =)

Emmi

lauantai 2. kesäkuuta 2012

Vihdoinkin video.



Huh!
Saatiin lopultakin tehtyä video, joka teko on hieman venynyt kaikkien meidän kiireiden takia.
Aloitettiin videon kuvaaminen joskus puoli kolmelta ja noin puoli yhdeksältä saatiin valmiiksi : D Välillä tosin tehtiin ruokaakin, mutta silti koko ilta meni! :) Nyt on ollut sitten vaikeuksia lisätä tämä video, mutta tässä se nyt olisi!!

Videolla tosiaan tehdään macaroneja, joista tuli meidän mielestä hyviä!

Testasimme samalla uusia Lékuélta saamiamme tuotteita, macaron-leivontamattoa ja Decomax-koristelukynää, jolla oli todella helppo pursottaa oikeiden macaronien kokoisia macaroneja leivontamatolle :)

Tässä vielä kirjalliset ohjeet.


+ Ystävämme Iida oli auttamassa kuvaamisessa  :)

++Olisi mukavaa, jos laittaisitte vielä jotain palautetta videosta, mitä tykkäsitte ja mitä olisi voinut muuttaa. Risut ja ruusut ovat tervetulleita :)

Annika (pipopää), Eve (vihreä paitainen) ja Emmi (eniten videolla)