tiistai 27. maaliskuuta 2012

Maidoton sacherkakku

Tein tätä ihanan mehevää ja suklaisen täyteläistä maidotonta Sacherkakkua ystävilleni, joista yksi on maitoallergikko ja sen takia tein kakun maidottomana. Kakku oli samalla raikasta, mutta suklaista, joten mielestäni itsetehty appelsiinimarmeladi oli nappivalinta aprikoosimarmeladin sijasta. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä ehkä herkullisinta ikinä maistamaani kakkua! :)


pohja:

200 g tummaa suklaata (maidotonta!)
200 g maidotonta margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

kostutus:

noin 1dl kostuketta, esim. appelsiinimehua

täyte ja päällinen:

4 dl appelsiini- tai aprikoosimarmeladia

kuorrutus:

200 g maidotonta suklaata
75 g maidotonta margariinia

Sulata margariini ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon vähän kerrallaan vuorotellen suklaa-margariini-seoksen kanssa varovaisesti sekoittaen kaapimella. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 24 cm vuokaan, paista 175 asteessa 45 min. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ja kumoa se sitten lautaselle. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 2 osaan, aseta alimmainen kakkupohja tarjoilulautaselle ja kostuta se, levitä melkein kaikki marmeladia päälle. Kostuta toinenkin kakkupohja ja aseta päälle. Kiehauta kattilassa noin 0,5 dl marmeladia ja levitä se kakun päälle. Sulata kattilassa suklaa ja margariini miedolla lämmöllä ja kaada kuorrutus kakun päälle, vedä pinta paletila tasaiseksi. Koristele sulatetulla suklaalla, sokerihelmillä ja marsipaaniruusuilla.






Emmi

lauantai 24. maaliskuuta 2012

Maidottomat ja kananmunattomat keksit

Otin selvää millä aineilla ja miten kananmunan ja voin voi korvata ja päätin sitten kokeilla minkälaisia keksejä tälläisellä ohjeella tulee.
Valekananmuna on tarkoitettu yhden kananmunan korvikkeeksi leivontaan. Netistä löytyy paljon ohjeita miten korvata kananmuna.
Ainut raaka-aine, joka ei käy maitoallergikolle on suklaa, jonka voi aivan helposti jättää pois. Suklaakeksejä nämä eivät sitten ole : D

Kun en itse ole maitoallerginen niin voin tuota suklaata syödä.Ilman suklaata keksit maistuvat aivan kaurakekseiltä, joten täytyisi keksiä jotain suklaan tilalle, ehdotuksia?
Valekananmuna


Kananmunan voi korvata tällä valekananmunalla:  3 rkl vettä,1 tl leivinjauhetta, ½ tl soodaa, 2 rkl jauhoja ja voin voi korvata öljyllä.


Keksit
n. 10 kpl
100g suklaata paloina
1 dl rypsiöljyä
½ tl sokeria
1 dl ruokosokeria
valekananmuna
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
yhteensä 1 dl ruis-ja vehnäleseitä
hasselpähkinärouhetta ja mantelirouhetta
( 1-2 vaniljatankoa)

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Paloittele suklaa.
Mittaa öljy ja sokerit kulhoon, lisää valekananmuna. Sekoita loput ainekset keskenään toisessa kulhossa ja sekoita sitten tämän kulhon ainekset yhteen öljysokeri'kananmuna'-kulhoon.
Sekoita hyvin keskenään ja tee leivinpaperilla vuoratulle pellille noin kymmenen keksiä, huom keksit leviävät, joten jätä leviämistilaa!

Rukiinen kinkkupiirakka

Tein taas samalla hyvällä ohjeella kinkkupiirakkaa, mutta tällä kertaa korvasin vehnäjauhot sihtiruisjauhoilla ja yhtä hyvää, tai jopa parempaa tuli! :)


pohja:

2,5 dl Riihipuodin sihtiruisjauhoja
0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
50 g voita
1 dl kylmää vettä  

täyte:

3 rkl purjoa
2 dl juustoraastetta
200 g kinkkua
2 tomaattia
1 paprika
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
suolaa, pippuria, paprikajauhetta

Nypi pehmeän voin sekaan muut pohjan aineet ja vuoraa taikinalla voideltu piirakkavuoka. Leikkaa kinkut, tomaatit ja paprika kuutioksi ja levitä ne ja purjo piirakkapohjan päälle. Huom! Valuta tomaateista ja paprikoista vedet pois, ettei piirakkapohja kostu! Sekoita ruokakerma, kananmunat ja mausteet sekaisin ja kaada täytteen päälle, levitä myös juustoraaste piirakan päälle. Paista uunissa 150 asteessa noin 30 min. 

Mukavaa viikonloppua teille! :)

Emmi

torstai 22. maaliskuuta 2012

Rukiista leivottu marjapiirakka

Saimme siis Riihipuodilta haasteen tehdä heidän tuotteistaan reseptejä, joista jotkut päätyvät uusiin pakkauksiin! :) Sen takia blogissa onkin ollut nyt paljon rukiisia ja viljaisia reseptejä :) Tämä piirakka oli todella maukasta, vaikka ohjeessa ei ollut yhtään vehnäjauhoja, piirakka ei silti ollut liian rukiinen, sihtiruisjauhojen ansiosta! :)



pohja:

75 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl ruisleseitä
2,5 dl sihtiruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl piimää

täyte:

5 dl marjoja (käytin mustikoita ja vadelmia)
2 rkl perunajauhoja, jos käytät pakastemarjoja

muruseos:

75 g voita
1 dl sokeria
1,5 dl ruisleseitä

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa sekaisin ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Nostele taikina sekaisin kaapimella ja lisää piimää ja kuivia aineita vuorotellen. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan, lisää pakastemarjoihin perunajauhoja ja kaada pohjan päälle. Tee vielä päälle muruseos: Nypi pehmeä voi, sokeri ja ruisleseet murumaiseksi seokseksi ja ripottele marjojen päälle sinne tänne. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoa esim. vaniljajäätelön kera :)


Ihanaa torstai-iltapäivää kaikille blogissamme piipahtaville! :)

Emmi

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Rukiinen kookospuolukkapiirakka

Saimme Riihipuodilta paljon jauhoja ja tähän reseptiin käytin sihtiruisjauhoja, jotka sopivat piirakkaan oikein hyvin!



Pohja:
3 dl (sihti)ruisjauhoja
½ dl sokeria
½ tl leivinjauhetta
½ tl vanilliinisokeria
1 muna
100 g leivontamargariinia

Täyte:
9 dl pakastepuolukoita
2 rkl sokeria

Kuorrutus:
50 g margariinia
2 dl kookoshiutaleita
1 muna
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

1. Sekoita pohjaa varten kuivat aineet keskenään ja nypi mukaan rasva sekä kananmuna. Painele taikina voideltuun vuokaan.


2. Levitä puolukkatäyte vuokaan ja paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25 minuuttia.


3. Mittaa kuorrutuksen aineet kattilaan. Kuumenna varovasti koko ajan sekoittaen, kunnes kuorrutus on rasarakeista. Älä keitä.

4. Levitä kuorrutus piirakan päälle ja anna paistua uunin yläosassa vielä kymmenen minuuttia.


Vaikka toi puolukka saattaa kuulostaa liian kirpeältä tai happamelta piirakassa, niin piirakka maistui ainakin mun mielestä juuri sopivalta! :) Jos tykkäät esimerkiksi raparperipiirakasta niin tykkäät varmaan tästäkin!

maanantai 19. maaliskuuta 2012

Omena-puolukkaruispuuro

Tällä kertaa tein Riihipuodin luomu jauhoista rukiista omena-puolukkapuuroa. Reseptin määrästä tulee aika paljon puuroa, että halutessaan sen voi puolittaa, mutta hyvää ruispuuroa saa tällä ohjeella :)


1,5 l vettä
4 dl Riihipuodin puuroruisjauhoja
5 dl puolukoita
2 omenaa
0,5-1 dl sokeria
0,5 tl suolaa

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, paloittele omenat kuutioiksi ja lisää samalla myös kaikki muut aineet kattilaan vispilällä sekoittaen. Anna puuron kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 1 tunnin. Herkuttele marjojen tai maidon kera!


Mukavaa viikkoa teille! :)

Emmi

perjantai 16. maaliskuuta 2012

Yhteistyö juttuja ; )

 Ollaan tehty jo jonkun aikaa yhteistyötä Riihipuodin kanssa ja nyt saaltiin heiltä pieni projekti!
Siitä lisää myöhemmin, jatkakaa seuraamista ; )

Vasemmalla Eveliina ja oikealla Emmi, keskellä saamamme kahdenkymmenen kilon paketti, kiitos Riihipuoti!

Rukiinen marja-murupaistos

Saimme Riihipuodilta paljon jauhoja ja muita viljatuotteita erääseen haasteeseen, josta kerromme myöhemmin tarkemmin... :) Tein siis tälläistä rukiista marja-murupiirakkaa, jonka ohje on hyvin simppeli ja melko terveellinenkin, mutta maistuva :)


murutaikina:
 
1,5 dl Riihipuodin sihti ruisjauhoja 
3 dl Riihipuodin 4-viljan hiutaleita 
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta 
100 g voita

täyte:
 
0,5 l marjoja (käytin puolukoita ja punaherukoita)

Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, sokeri ja leivinjauhe. Paloittele joukkoon pehmeä voi ja nypi ainekset käsin murumaiseksi massaksi. Painele reilut puolet taikinasta piirakkavuoan pohjalle ja hieman reunoille, ja lisää päälle marjat ja ripottele loppu taikina marjojen päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa :)


 Ihanaa viikonloppua kaikille! :)

Emmi

tiistai 13. maaliskuuta 2012

Mehevät suklaa-pähkinäbrowniet

 Tein viikonloppuna näitä hyvin suklaisia ja makeita brownieta, makeanystäville! Toinen siskoni, joka ei niin makeasta välitä, taas kertoi: "Kyllä mä en yhtään tykkää makeasta... Tee joskus jotain suolaista." :) Tosiaan toiselle siskolle oli aivan liian makeita ja toisen mielestä taas todella hyviä :) Ohje on Pullahiiren blogista ja vielä ohjeesta sen verran, että minua ainakin ensin epäilytti tuo sokerin määrä, mutta kyllä ne kaikki kannattaa laittaa! :)


250 g Fazerin leivontasuklaata
115 g voita
300 g sokeria
5 munaa
70 g vehnäjauhoja
70 g kaakaojauhetta
80 g hasselpähkinärouhetta

Sulata suklaa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, vatkaten joukkoon. Sekoita vehnäjauhot sekä kaakao sekaisin ja sihtaa joukkoon. Lisää lopuksi sulatettu suklaa sekä rouhitut pähkinät ja sekoita massa tasaiseksi. Vuoraa n. 20x20cm vuoka leivinpaperilla. Levitä massa vuokaan ja paista 170 asteessa noin 25 min (brownieitten sisusta saa ja pitää jäädä tahmeaksi ja hieman raa'aksi!). Tarjoile yksistään tai esim. jäätelön kanssa :)





 Aurinkoisin terveisin, 

Emmi

lauantai 10. maaliskuuta 2012

Marjoja


Heippa pitkästä aikaa!

Sain Biokilta kuivattuja puolukoita, suklaalla päällystettyjä mustikoita ja karpalojauhetta.
Jälkimmäisestä en oo tehny vielä mitään, mutta mielessä olis jo mitä mä siitä teen  ; )
Dr.Oetkerilta saatiin taas kans tuotteita ja tein nytten noihin vuokiin muffiniteita ja en ookkaan enemmin nähny erikoisvahvoja paperivuokia! Oli parempia kun normaalit..
Puolukoita laitoin kuivakakkuun ja mustikat muffineihin.
Oli kuulemma hyviä ja ite tykkäsin ehdottomasti muffineista!

Postaan myöhemmin puolukkakakusta!


Mustikkamuffinit
3 munaa
1 1/4 dl sokeria
100 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 1/2-2 dl mustikoita( yksi pussi)
Loraus maitoa

Sulata rasva ja jätä jäähtymään.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, mustikat ja jäähtynyt rasva.
Lisää hieman maitoa, niin paljon kunnes taikina on notkeaa ja kaikki sekoita kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet keskenään.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista keskitasolla 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

Annika

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Ruusuiset marengit

Tein nyt hiihtolomalla ensinmäistä kertaa marenkeja ja pursotin ne ruusun muotoisiksi. Toisista tein valkoisia ja toiset värjäsin pinkillä pastavärillä, molemmat maustoin vanilja-aromilla. Ensinmäiset marengit, joita tein olivat mielestäni todella hyvän makuisia, mutta toiseen satsiin laitoin vähän liikaa vanilja-aromia, niin maku oli aika voimakas, mutta ensinmäiset onnistuivat hyvin, tosin pursottamista pitää vielä harjoitella :) Blogissa on nyt ollut hieman hiljaista, kun on ollut hiihtoloma ja kaikenmoista tekemistä, mutta kyllä se siitä! :)


2 valkuaista
1 dl sokeria
muutama tippa sitruunanmehua
(vanilja-aromia ja pasta-/elintarvikeväriä)

Erottele valkuaiset huolella keltuaisista, sillä keltuainen estää vaahtoutumisen. Tiputa muutama tippa sitruunamehua joukkoon ja vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen vaahtoon koko ajan vatkaten (käytin Siro-sokeria). Täytä pursotinpussi vaahdolla ja pursota haluamiasi kuvioita. Tuollaisia ruusuja saa tehtyä tavallisella tähtityllalla (valkoisiin marenkeihin käytin Städterin 14 mm tähtityllaa ja vaaleanpunaisiin kutakuinkin kukkatyllan näköistä 10 mm) aloittamalla pursotuksen marengin keskiosasta ja siitä kiertää sen ympäri, eli pursottaa keskiosasta kohti reunoja. Kuivata marenkeja uunissa 60-80 asteessa reilu tunti. Avaa uunin luukku ja anna marenkien kuivua vielä jälkilämmössä yön yli, varmista, että marengit ovat rutikuivia.



Aurinkoista viikkoa teille toivottaen, 

Emmi