maanantai 20. elokuuta 2012

Maukas lohipiirakka

Päätin tässä yksi päivä tehdä piirakkaa päivälliseksi ja valitsin reseptiksi Myllyn Paras Puuro Riisi+Ohra - paketin takaa löytyvän tällaisen reseptin:


1 pkt Myllyn Paras Isoa Lehtitaikinalevyä

Täyte:
4-5 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 dl Myllyn Paras Puuro Riisi+Ohraa
100 g valkosipulituorejuustoa
1 dl hienonnettua tilliä
n. 250 g (kylmä) savustettua kirjolohta
3 kovaksi keitettyä kananmunaa

Voiteluun: kananmunaa.

Ota taikina sulamaan. Valmista täyte. Keitä suurimoita n.30 minuuttia kalaliemessä. Lisää valkosipulituorejuusto, tilli, kananmunat ja pilkottu kirjolohi.


 Sekoita täyte tasaiseksi.


Käytä kalanmuotoista piirakkavuokaa, jos sellainen on ja painele puolet taikinasta piirakkavuoan pohjalle ja reunoihin (voit valmistaa myös pyöreään piirakkavuokaan). Levitä täyte pohjalevylle ja kaaviloi lopusta taikinasta vuoan kokoinen kansi piirakalle. Pistele tai tee saksien kärjillä "kalansuomuja" ja silmä ja suu kalalle tai koristele piirakan pinta muuten.

Voitele kananmunalla. Paista 255-asteisen uunin alatasolla 20-30 min kauniin ruskeaksi.


VALMISTUSAIKA: N. 1½ TUNTIA. Itse en lukenut ohjetta kunnolla ennen piirakan teon aloittamista ja tulikin siinä sitten hieman kiire.. :D Siitä johtuu kuvien huono laatu ja piirakkan pinnan koristelun puute, pahoittelen :( Mutta tykkäsin tosi paljon tästä piirakasta, ja täytti vatsan oikein hyvin! Tämän kanssa kannattaa tarjoilla vaikka tuoreita kasviksia tai salaattia :) Suosittelen kokeilemaan!

 Seuraavaksi ajattelin kokeilla jotain italialaista reseptiä, jos teillä on ehdotuksia niin kirjoittakaa ihmeessä kommenttiosastoon! :)


1 kommentti:

  1. Tämä on varmasti hyvää. pannaampas ohje mieleen, kiitti vinkistä. Onhan näitä kaikenmoisia ohjeita pilvin pimein, mutta vasta hoksaa, kun ensin joku tekee:))

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥