torstai 9. elokuuta 2012

Mansikkahyytelökakku

Meillä on ollut ystäväni Iidan kanssa kesäloman yhtenä tavoitteista leipoa ja syödä mansikkahyytelökakku, joten nyt sekin on tullut tehtyä, vihdoin! :D Kakku oli muidenkin ystävieni mielestä kesäisen makuinen ja mansikan ystävät varmasti pitävät! :) Kiitos Annikalle kuvista!! :)


kakkupohja:

2 munaa
1 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
0,25 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

täyte:

8 liivatelehteä
3 dl kermaa
250 g rahkaa
1,5 dl sokeria
1,5 rkl vaniljasokeria
2 rkl vettä
4 dl mansikoita soseutettuna (voit käyttää myös jäisiä sulatettuna)

päälle:

500 g tuoreita mansikoita
valkosuklaata

Tee ensin kakkupohja: Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne varovasti vaahdon joukkoon nuolijalla nostellen sekaisin taikinaan. Voitele ja jauhota 26 cm kakkuvuoka ja kaada taikina sinne. Paista 200 asteessa noin kymmenisen minuuttia, kunnes tikulla kokeiltaessa kakkua, taikinaa ei tartu enää tikkuun kiinni. Anna kakkupohja jäähtyä ja tee sen jälkeen täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon rahka ja sokerit, nostele varovasti kaapimella sekaisin. Soseuta sulaneet mansikat ja kuumenna hellalla 2 rkl vettä kattilassa, purista liivatteista ylimääräiset vedet pois ja sulata ne kiehuvaan veteen lusikalla sekoitellen. Odota, että liivateseos jäähtyy hetken aikaa ja sitten kaada sitä koko ajan sekoittaen täytteen sekaan. Lisää lopuksi mansikkasose nuolijalla sekoittaen täytteen joukkoon ja kaada pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 6 tuntia, tai yön yli. Koristele kakku mansikoilla ja valkosuklaalla =)


Emmi :)

4 kommenttia:

  1. Kauniit kuvat kakusta. Kakkukin kaunis ja herkullinen varmasti, namm..

    VastaaPoista
  2. Voi miten kaunis ja varmasti hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, kakku oli kyllä hyvää :))

      Poista

Kiitos kommentistasi!♥