maanantai 13. elokuuta 2012

Keksit


Lainasin kirjastosta Keksit- kirjan ja tein sieltä (pekaani-)suklaakeksejä, muuttaen ohjetta siten, että laitoin pähkinöiksi suklaalla kuorrutettuja cashewpähkinöitä.
Ohjeissa mitat ovat grammoina, mutta yritin parhaani mukaan muuttaa mitat desilitroiksi.

Ohjeesta tulee noin 40 pienempää ja 25 isoa keksiä.

Pähkinä-suklaakeksit

65g kylmää voita paloiteltuna
240g tummaa suklaata pieninä paloina (ohjeessa puhutaan suklaahipuista)
160g  = 2,5 dl vehnäjauhoja
1 1/4 tl  leivinjauhetta
225g = 2 3/4 dl hienoa sokeria
 2 kananmuunaa
45 g pähkinöitä

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Laita pellit valmiiksi, leikkaa leivinpaperit päälle.

Mittaa voi ja suklaamurut lämmönkestävään kulhoon ja laita se kattilassa kiehuvan veden päälle. Sekoita seosta ja seoksen sulattua laita se sivuun jäähtymään.

 Älä laita kaikkia suklaamuruja sulamaan vaan jätä niitä myöhempään käyttöön!

Siivilöi jauhot ja leivinjauhe suureen kulhoon ja vatkaa joukkoon sokeri ja pähkinät.
Tee seoksen keskelle kuoppa ja lisää siihen kananmunat seka voisuklaaseos. Lisää loput suklaat.
Sekoita ainekset yhteen.

Laia pellille ruokalusikallinen taikinaa kerrallaan, jätä leviämisvaraa!

Paista keksejä noin 12 minuuttia.


 Sori kun tää postaustahti ei oo mikään huima, eikä tää postauskaan paras oo, mutta tulin päivittämään kuulumisiani. Tämän enempää ei oo aikaa leipoa...Amis alko ja niin myös autokouluki, joten kiirettä pitää! : S

Keksien tekemiseen meni noin 10min+12min+12min = 34 minuuttia






Työn iloa kaikille kouluun palaaville ja työssäkäyville! -Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥