sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Voisilmäpullat

Nämä ovat ehdottomasti lemppari pulliani, ehkäpä voin ja sokerin takia :) Tein näitä ensin siskolleni Helsinkiin ja sitten kotiinkin, aina yhtä ihania, kannattaa kokeilla :) Muok. Unohdin mainita, että käytin leivontaan Riihipuodin luomu vehnäjauhoja, tästä postauksesta näkee paketin. Muutenkin näistä pullista saa helposti luomua käyttämällä maidossa, kananmunissa, voissa ja jauhoissa luomua.

30 kpl

taikina:

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 kananmunaa
1,5 tl suolaa
1,5 dl sokeria
4 tl kardemummaa
noin 14 dl (luomu) vehnäjauhoja
150 g voita  

päälle:

kananmuna
voita (noin 100 g)
sokeria (noin 1,5 dl)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva siihen. Sekoita tasaiseksi. Lisää myös kananmunat, suola, sokeri ja kardemumma. 
Sekoita tasaiseksi.
Lisää taikinaan suurin osa vehnäjauhoista. Alusta ensin kierrevatkaimella ja lopulta käsin.
Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva ja sekoita tasaiseksi. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa. Kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja osat vielä 15 osaan. Leivo pyöreiksi pulliksi. Laita pellille leivinpaperin päälle ja kohota peitettyinä vähintään puoli tuntia.

 Paina kohotettuihin pulliin keskelle sormilla reikä (pohjaan asti), voitele kananmunalla ja laita jokaiseen pullaan nokare voita,
 sekä sokeria.
Paista uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita. Nauti lämpimänä :)


Mukavaa marraskuun alkua kaikille lukijoillemme! :)

Emmi

tiistai 25. lokakuuta 2011

mokkapaloja vaaleanpunaisella kuorrutteella.


Leipaisin mokkapaloja, koska ne on helppo ja nopea tehdä.Kuorrutteeseen laitoin tällä kertaa punaista elintarvikeväriä ja päälle vielä ripottelin Meiran sydän nomparelleja, nams.


Mutta tästä  KLICK  mokkapalojen ohjeeseen, joita tein ennemmin ja joihin laitoin vihreän kuorrutteen! Muffinien ja mokkapalojen kanssa on helppo hullutella vaihtamalla kuorrutteen väriä ja nomparelleja. Vinkkinä, että töki pohjaan haarukalla reikiä ja levitä sitten päälle kuorrute, jolloin kuorrute imeytyy myös vähän pohjaan.

Herkku hetkiä teille lämpimien mokkapalojen kera!

perjantai 21. lokakuuta 2011

Persikkahyytelökakku

Tein tälläistä hyytelökakkua viime viikolla, kun siskoni palasi Roomasta ja sen takia leipomisesta ei myöskään ole vaihekuvia, kun kamerani matkusti myös Roomaan :) Pohjaan käytin voin sijasta reilut puoli purkkia persikkasosetta, mutta lopputulokseen en ollut kovin tyytyväinen, tahmeaahan se oli ja makukin outo... Noh, tulipa ainakin kokeiltua ensinmäistä ja viimeistä kertaa ;) Nyt sain myös kokeilla silikonista kukka-muottia, todella helppoa ja nopeaa :)


pohja:

200 g kaurakeksejä
70 g voita

täyte:

3 dl kermaa (tai 2 dl kermaa ja 1 dl ranskankermaa)
1 prk kermaviiliä
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
7 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
3 prk persikkasosetta (pilttiä, bonaa, yms.)
3 tl tyrnihilloa

persikkahyytelö päälle:

3 prk persikkasosetta
2 rkl sitruunamehua
4 liivatetta

koristelu:

100 g valkosuklaata
marsipaanikukkia ja sokeroituja lehtiä

Murskaa kaurakeksit hienoksi jauheeksi ja lisää sulanut voi, sekoita tasaiseksi ja painele 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Tee täyte: Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita persikkasoseet ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Kuumenna kattilassa sitruunamehu kiehuvaksi, ota liedeltä ja lisää heti vedestä puristetut liivatelehdet sitruunamehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos samalla hyvin sekoittaen soseen joukkoon. Lisää soseen sekaan myös kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi tyrnihillo ja kermavaahto, kääntele varovasti seokseen. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti, kunnes täyte on päältä jähmettynyttä ja tee persikkahyytelö. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi, sekoita soseet tasaiseksi, kuumenna kattilassa sitruunamehua ja liota liivatteet sinne. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos soseen sekaan hyvin sekoittaen. Kaada persikkahyytelö kakun päälle ja tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa taas muutama tunti. Koristele kakku valkosuklaalla (leikkasin juustohöylällä paloja) ja marsipaanikukilla ja lehdillä.

 Mukavaa viikonloppua ja syksyä kaikille lukijoillemme! :)

Emmi

tiistai 18. lokakuuta 2011

Muffinsseja teille taas.

Tuli taas tehtyä muffineita. Ja tulipa taas pilattua kuorrutus.
En jostain syystä saa onnistumaan noita kuorrutteita, maku on toki sama, muttei ulkomuoto : D

Muffinit  12 kpl

150 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl Myllyn Parhaan puolikarkeita vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1 dl nestettä ( esim. soijajuomaa,  maitoa, kahvia..)
100g sulaa tumma suklaata


Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.Lisää kananmunat yksitellen vatkaten joukkoon.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja neste vuorotellen, koko ajan sekoittaen.Sekoita mukaan vielä sula suklaa.
Jaa taikina vuokiin ja paista muffineita 200 asteessa 20 minuuttia.
 

Kuorrute
60 g voita
3/4 kermaa
1½ dl fariinisokeria
1tl vaniljasokeria

Laita kaikki aineet kattilaan. Keitä seosta keskilämmöllä noin 2-3 minuuttia, kunnes seos sakenee ( minun seokseen ei tapahtunut tätä vaihetta).
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jonka jälkeen voit kuorruttaa muffinit.

Koska itselleni tuli kuorrutteesta hyvin 'nestemäistä' , joten koversin veitsellä muffineista " hatut " pois ja kaadoin sisälle kuorrutetta. Kuorrute imeytyi muffiniin hyvin, tulipas kuorrutteelle käyttöä, vaikkei se niin onnistunutkaan.



Luovuutta kehiin leivonnassa!


Oho! Teitähän on jo sata lukijaa!! Kiitos kaikille ja jos olette kokeilleet jotain blogimme ohjetta laittakaan ihmeessä linkkiä kommenttiboxiin! Mielenkiinnosta haluan tietää miten te olette onnistuneet samoissa ohjeissa :)

lauantai 15. lokakuuta 2011

Kasvis-juustopiirakka

Esittelen teille nyt taas yhden herkun jota tehtiin koulun leivontakerhossa :D En olisi uskonut tätä kasvispiirakasta, mutta pakko sanoa että en oo ennen näin hyvää suolaista piirakkaa syönyt!!

Saatiin sopivasti pari viikkoa sitten luomutuotteita, niin tein tämän piirakan sitten näistä:

3 dl hiivaleiäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
100g margariinia
2 dl hienoa porkkanaraastetta
1 dl kevytkermaa

täyte:
1 rkl margariinia
n. 100 g purjosipulia
n. 300 g kukkakaalin kukintoja (tai pakaste kukka-, tai parsakaalta)
1 paprika
½ dl hiivaleipäjauhoja
2 dl maitoa
½ tl kirveliä
½ tl raakunaa
1 tl basilikaa
1 kasvisliemikuutio
75 g sinihomejuustoa
100 g sulatejuustoa
1 dl juustoraastetta

Sekoita leivinjauhe kulhossa hiivaleiäjauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan porkkanaraaste ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.


Valmista täyte hauduttamalla teflon-kasarissa tai -pannulla rasvassa suikaloitua purjosipulia ja irtileikattuja parsakaalin kukintoja.

Lisää kuutioitu paprika ja hiivaleipäjauhot ripotellen kasvisten päälle. Sekoita, lisää maito ja mausteet. Anna täytteen saostua ja lisää homejuusto ja sulatejuusto. Sekoita, kunnes juustot sulavat täytteesee
n.
Levitä täyte piirakkapohjalle.


Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n.30-40 min. Lisää juustoraaste piirakan päälle paiston puolivälissä.


 VINKKI: Käytä kauden kasviksia vaihdellen, piirakkaan sopivat myös fenkoli, punajuuri, porkkana, herneenpalot jne.

torstai 13. lokakuuta 2011

Sokeroidut marsipaanikoristeet

Tein yhtenä iltana siskoni kanssa kakusta jäljelle jääneistä marsipaaneista sokeroituja koristeita. Alunperin halusin vain saada riittävän tummia lehtiä liian vaaleilla väreillä ja kun väri oli tarpeeksi tummaa, marsipaani oli melko litkua, joten päätin sokeroida koristeet :) Tässä linkki kakkuun, jossa käytin sokeroituja lehtiä :)
Tummemmat kukat ja perhoset teki siskoni ja minä tein vaaleammat.



Emmi

maanantai 10. lokakuuta 2011

suklaa-kookospikkuleivät

Sain tämän reseptin koulun leivontakerhosta, jossa tein näitä ensimmäisen kerran. Oli niin hyviä että tein vielä kotonakin viikonloppua varten :)


Ainekset:
vajaat 6 dl vehnäjauhoja
1½ tl soodaa
1½ tl suolaa
2½ dl voisulaa (200 g kiinteää voita)
1,75 dl sokeria
1,75 dl fariinisokeria
1½ rkl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
170g taloussuklaata
1 dl kookoshiutaleita
1 dl mantelirouhetta

Sekoita vehnäjauhoihin sooda ja suola. Lisää voisulaan sokeri, fariinisokeri ja vanilliinisokeri ja lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

Lisää jauhot ja rouhittu suklaa. Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja mantelirouhe.

 Nosta lusikalla nokareita leivinpaperin päälle pellille. Jätä tilaa, sillä keksit leviävät uunissa. Paista 175-asteessa noin 10-15 minuuttia.

Otin näitä mukaan Tiian luo, ja olin ne jo hienosti asettanut kerroksittain ennen kuin tajusin ottaa kuvan, joten saatte nyt tyytyä tuohon :D Taikinasta tuli noin 27 semmoista kämmenen kokoista keksiä :) Ja nää on tosi herkullisia, kannattaa kokeilla!!

perjantai 7. lokakuuta 2011

Makeat muffinit.

Pohja:

100g voita
2 1/2dl sokeria
2 munaa
1dl maitoa
4dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
100g suklaata




Täyte:
 vispikermaa
sokeria
vadelmamarmeladia




Koristeluun :

Kermaa, tummaa-ja valkosuklaata



Sulata voita noin 20 sek. mikrossa, niin että se pehmenee.Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa.Sekoita kuivat aineet keskenään.Sulata suklaa. Kääntele kuivat aineet ja sula suklaa voisokerimuna-seokseen. Sekoita hyvin keskenään ja annostele sen jälkeen muffinivuokiin. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia 200 asteessa.



Anna muffineiden jäähtyä ainakin 45 min, jonka jälkeen koverra muffineista pois "hattu". Vatkaa kerma.Laita sisälle marmeladia ja kermaa, jonka jälkeen laita hattu takaisin päälle.
Sulata lisää suklaata  ja pursota ja levitä muffineiden päälle.

 Muffinit ovat parhaimmillaan silloin kun ovat olleet hetken aikaa jääkaapissa, silloin suklaa on hieman kovettunut ja kerma on viileää.
Nyt vain herkuttelemaan!

Tässä postauksessa Emmi marmoroi muffineita myös:KLICK
Tästä blogista löysin ohjeen:KLICK

sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Suolainen piirakka

Tein tälläistä, todella ihanaa piirasta (osaksi anonyymin toiveesta :) ) ja kun vain huvitti tehdä jotain suolaista ja leipoa. Suosittelen kyllä kokeilemaan, yhtä parasta maistamistani piiraista. Tämä piirakka on myös hieman "kevyempää" kuin piiraat yleensä, joissa on pari sataa grammaa voita, pelkässä pohjassa.


pohja: 

1 dl luomu spelttijauhoja
1 dl luomu vehnäjauhoja
0,5 dl luomu ruisjauhoja
0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
50 g voita
0,5 dl kylmää vettä

täyte:

1-2 sipulia
200 g kinkkua
2 tomaattia
(puolikas paprika)

päälle:

4 kananmunaa
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
pippuria, paprikajauhetta, suolaa

Nypi kuivat aineet pehmeään voihin. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina tasaiseksi piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa kinkku, sipuli (ja paprikat) kuutioksi. Kuullota sipuli paistinpannulla, levitä kinkku, sipuli (ja paprika) pohjan päälle. Laita päällimmäiseki renkaiksi leikatut tomaatit. Sekoita tuorejuusto, kerma ja kananmunat tasaiseksi seokseksi, lisää mausteet ja kaada täytteen päälle. Paistaa 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes täyte on jähmettynyt.


Emmi