sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Baileys-kakku

Tein Baileys-kakun siskoni 20-v syntymäpäiville, tosin ilman Baileys-likööriä! Ohje on alunperin Kinuskikissalta, hieman muokkasin täyttettä, sillä kaupassa ei ollutkaan Mascarponejuustoa silloin kuin sitä tarvitsin, mutta saman asian ajoi maustamaton tuorejuusto. Pitää vielä hieman harjoitella liljojen ja marsipaanilla kuorruttamista, sillä ihan tyytyväinen kakkuun en ollut. Tein aluksi 6 liljaa, mutta niitä irrottessani foliokupeista, neljästi lähti paloja irti ja vain 3 oli melkein käyttökelpoista! Mutta harjoitus tekee mestarin! : )


kakkupohja:

2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
0,75 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl kaakaojauhetta (tummaa, sokeroimatonta)
150 g voita
3,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa

kostutus:

1,25 dl maitoa

täyte:

3 liivatetta
100 g tummaa suklaata
4 dl kuohukermaa
1 purkkia mascarpone-juustoa
4 rkl sokeria
6 rkl Baileys-likööriä (voit korvata myös vedellä)

sokerikreemi:

125 g voita
0,5 tl vaniljasokeria
250 g (4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

kuorrute:

500 g marsipaania
liljoja, lehtiä

Voitele ja korppujauhota 24 cm kakkuvuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Anna seistä vuoassa 15 minuuttia ennen kumoamista. Tee täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Rouhi suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja sokeri. Kiehauta Baileys/vesi kattilassa ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetken aikaa ja lisää sitten pienissä erissä täytteeseen. Lisää lopuksi suklaa. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku kakkuvuokaan ja aseta alimmainen pohja ja kostuta se maidolla. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle ja laita toinen kakkupohja päälle ja tee samoin. Laita 3 kakkupohja päälle ja kostuta se. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa. Tee sokerikreemi. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit sekaisin, lisää lopuksi vesi. Jos kreemi on liian paksua levitteäessä kakun päälle, voit lämmittää sitä hiukan mikrossa. Päällystä kakku kreemillä ja kauli marsipaani n. 3 mm paksuikseksi, voit käyttää kaulimisessa apuna tomusokeria. Kaulitse marsipaani reilusti suuremmaksi kuin kakku on päältä päin. Nosta marsipaani-levy kakun päälle ja painele kakun pintaan. Alareunan saat sileäksi vetämällä varovasti marsipaania alas päin ja painamalla sitä samalla kakun pintaan. Leikkaa ylimääräiset reunat pois terävällä puukolla. Aseta koristeet kakun päälle ja "liimaa" esim. tomusokeri-vesi seoksella. Säilytä valmis kakku jääkaapissa, mutta älä kuvun alla, muuten marsipaani "hikoilee" ja pintaan kertyy kosteutta.

Huom. Kukkien lehdet saat kaulimalla marsipaanin n. 3 mm paksuiseksi ja leikkaamalla siitä vinoon lehtiä ja kuivattamalla esim. foliorullan päällä. Liljat saat tehtyä 10 cm liljamuotilla ja maalaamalla tomuväreillä, pastaväreillä saat tehtyä pisteitä kukkiin ja riisinuudeleilla heteet ja kuivattamalla foliokupeissa.

Emmi

keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Patongit

Patonki on lempparileipäni.Rapea pinta, sisältä lämmin ja pehmeä... Vaikka teko kestää useita tunteja, teon jälkeen saa nauttia uunituoreesta patongista päälle sulaneen voin kera.
Ranskalaisittain väliin tulisi vielä tummaa suklaata ja hilloa,mmmmm....          
                                 

 Taikinajuuren voit tehdä edellisenä iltana ja antaa olla yön yli jääkaapissa.
Taikinasta tulee ohjeen mukaan neljä patonkia, mutta tein itse vain kolme (tietoisesti isoa, mutta lopputulos silti yllätti).Ensi kerralla teen kuusi pientä :)
Iloleipureilta saatu patonkilevyssä on kolme patonkisyvennystä.
Tässä LINKKI Iloleipureiden sivuille jossa lisää tietoa pellistä ja sivulla on Emmin tekemät patongit.Resepti löytyy myös täältä blogista.

 Taikinajuuri
5g tuorehiivaa
3 dl kylmää vettä
5 dl erikoisvehnäjauhoja

Taikinajuuren teko:

1. Murenna hiiva kulhoon. Lisää vesi ja sekoita kunnes hiiva on liuennut veteen.
2.Lisää vähitellen vehnäjauhot ja sekoita, kunnes löysä taikina on tasaista.Taikina on mielestäni valmis kun se irtoaa kulhosta eikä ole kulhossa tai sormissa kiinni.
3.Peita kulho tuorekelmulla ja jätä taikina kohoamaan kaksinkertaiseksi huoneenlämpöö vähintään neljäksi tunniksi tai jääkaappiin yön yli.

                                                                      Taikina
                                                                 15 g tuorehiivaa
                                                                 3 dl kylmää vettä
                                                                 1 taikinajuuri
                                                                 1 rkl suolaa
                                                                   1 rkl sokeria
                                                     n.7-8 dl erikoisvehnäjauhoja

  Päälle vettä,sormisuolaa ja siemeniä esim. unikon-,seesamin-, auringonkukan- tai kurpitsan siemeniä

Taikinan teko
1.Murenna hiiva kulhoon. Lisää vesi ja sekoita kunnes hiiva on liuennut.
2.Lisää joukkoon taikinajuuri, suola, sokeri ja lopuksi sekoittaen vehnäjauhot.
   Itse en koskaan mittaa leipien teossa jauhoja, vaan laitan vähän kerrallaan jauhoja ja lopetan sitten     laiton kun taikina on valmis eli se irtoaa kulhosta.
3. Kohota leivinliinan alla noin 1 ½ tuntia.
4. Kuumenna uuni 240 asteeseen.
5. Kumoa taikina hyvin jauhotetulle leivinpyödälle ja jaa  (neljäksi) yhtä suureksi palaksi.
    Painele jokainen levy varovasti sormin suorakeiteen muotoisiksi levyiksi.
   Myönnän, että käytin kaulinta ja se oli ihan hyvä, koska taikina vetäytyi aina pieneksi neliöksi eikä meinannut suurentua ollenkaan.
6. Käänä levyt pitkä sivu edellä suippopäiksi tiukoiksi kääröiksi,patongeiksi.
7. Pyöräytä patonkeja kierros niin, että saumakohdat alaspäin ja nosta ne hyvin öljytylle patonkipellille tai tavalliselle pellille vierekkäin, mutta riittävän etäälle toisistaan. (Tässä kohtaa ihmettelen miten on mahdollista öljytä pellit kun öljy tulee patonkipellin rei'istä läpi..No, öljysin kevyesti ja hyvin irtosivat pellistä.)
8. Kohota patonkeja leivinliinan alla  noin tunnin.
9. Leikkaa terävällä veitsellä vinottain viiltoja taikinan pinnalle.Voitele patonkien pinnat vedellä.       Ripottele pinnalle sormisuolaa ja siemeniä.
10.Nosta pelti heti uunin keskitasolle. Alenna uunin lämpö 200 asteeseen kun leivät alkavat saada väriä.
11.Kypsennä patonkeja niin, että ne ovat uunissa yhteensä n. 30 minuuttia. Jäähdytä leivinristikolla.


Jos patongeistasi tulee hieman isompia niin kuin minulla, sammuta uuni tuon 30 minuutin jälkeen ja jätä leivät jälkilämpöön noin kymmeneksi minuutiksi.

sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Vaniljajäätelö


3 keltuaista
100 g sokeria
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl täysmaitoa
2,5 dl kuohukermaa

Vatkaa keltuainen ja sokerit vaahdoksi. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Vatkaa kermaa kovaksi vaahdoksi ja lisää muut aineet. Sekoita kaikki aineet huolellisesti. Kytke jäätelökoneeseen virta ja kaada seso jäähdytyskulhoon ja anna käydä 40-50 minuuttia. Tarjoa esim. hyvän hillon tai marjojen kera.

Emmi

torstai 21. heinäkuuta 2011

Unelmakääretorttu

Tämän kääretortun idea lähti siitä, kun tein suklaamuffinsseja tuorejuusto kuorrutteella, ja kuorrutetta jäi yli, joten tein lopusta kuorrutteesta täytteen tähän kääretorttuun.

Pohja:

4 munaa
1,5 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
4 rkl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

50 g voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g tomusokeria
1 rkl vaniljasokeri

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi kaapimella. Levitä taikina voidellulle leivinpaperille pellille. Paista 225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota heti leivinpaperi pohjasta. Valmista täyte: Vatkaa pehmeä voi, tuorejuusto ja sokerit sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja kääri rullaksi leivinpaperin avulla. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Leikkaa paloiksi, sihtaa tomusokeria päälle ja koristele vielä marsipaaniruusulla ja nauti!



Emmi

tiistai 19. heinäkuuta 2011

Suklaalastupikkuleipien perusohje.

Varmasti jokaisella on oma pikkuleipien ' perusohje' : ensa ja tämä on minun.

Tällä ohjeella pitäisi tulla 25 pikkuleipää.




Tarvitset:
125g pehmeää voita
1 dl (raaka)sokeria
1 kananmuna
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
100g tummaa suklaata ( kaakaopitoisuus 70 %, esim. Fazerin tumma leivontasuklaa)



Näin teet:

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää kananmuna.
Sekoita kuivat aineet keskenään  ja kääntele se vaahtoon.
Ruohi suklaa rouheeksi (monitoimikoneessa tai veitsellä) ja sekoita ruohe taikinaan.
Muovaa taikinasta tanko (halk. noin 5 cm) ja kiedo se leivinpaperiin tai folioon.
Pakasta tankoa noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Leikkaa tanko noin sentin paksuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet  leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Kypsennä pikkuleipiä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.

Juonena on siis pakastaa pikkuleivät ympyrämuotoon...Itseltä meni tänä kohta ohi, joten pikkuleivistäni tuli neliöitä : --D

lauantai 16. heinäkuuta 2011

Wilhelmiinat

 Tein näitä helppotekoisia ja maukkaita pikkuleipiä rippijuhliini, 12.6, aikaa on tosin jo vierähtänyt hetki, mitä nyt kuukausi ennen kuin saan reseptin blogiin asti! Kuviakin on vain yksi kiireessä otettu ja vaihekuviakin luulin ottaneeni, mutta en..? Muokkaus 20.7. Nyt on vaihekuviakin löytynyt kansioiden kätköistä! :)


200 g voita
2 dl sokeria
2 tl siirappia
1 munankeltuainen
5 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa

Vatkaa hieman pehmennyt voi ja sokeri sekä siirappi vaahdoksi. 


Lisää keltuainen hyvin vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan, sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kuuteen osaan ja tee niistä peltisi mittaisia tankoja. Paista kolme tankoa yhdellä pellillä, mutta jätä väleihin reilusti tilaa, sillä nämä pikkuleivät leviävät uunissa. 

 Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat kauniin ruskeita. Leikkaa lämpiminä vinoneliöiksi.

Emmi

maanantai 11. heinäkuuta 2011

Bostonin kuppikakut



Bostonin kermaiset, makeat kuppikakut.

Tiedättekö mikä ero on MUFFINEILLA ja  KUPPIKAKUILLA (cupcakes)?
Noh, muffinitaikina valmistetaan niin, että kuivat sekoitetaan keskenään ja märät aineet keskenään ja sitten yhdistetään.
Kuppikakut sisältävät enemmän sokeria ja rasvaa , jotka vaahdotetaan ensin ja vaahtoon lisätään muut aineet.
Empäs tiennyt itsekkään tätä.



Vaniljakreemi kelmun alle!



Suklaakuorrute on lämpimänä hyvin notkeaa, joten anna sen hetki jäähtyä!

N. 15 keskikokoista kuppikakkua

4 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
125g huoneenlänpöistä voita
2 kananmunaa
1 ½dl maitoa

Vaniljakreemi
1 1/4 dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
3 rkl vehnäjauhoja
3 3/4 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Suklaakuorrute
250g tummaa suklaata
1½ dl kuohu- tai vispikermaa
2 rkl voita

Taikina:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin kummankin kananmunan lisäämisen jälkeen.
Lisää kuiva-aineseos vuorotellen maidon kanssa.
Jaa taikina vuokiin ja paista kakkuja n. 20 minuuttia, tai kunnes ovat kiinteitä.

Vaniljakreemin teko:
Vatkaa sokeria ja keltuaiset kulhossa.
Lisää jauhot, edelleen vatkaten.
Kuumenna maito kattilassa lähelle kiehumispistettä ja kaada se ohuena nauhan, koko ajan vatkaten keltauaisseokseen.
Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä, pohjia myöten sekoittaen.
Alenna lämpöä ja kypsennä keittämättä, samalla sekoita vielä noin minuutin.
Kaada kreemi kulhoon ja laita kelmu päälle, ettei pinnalle tule ' kuorta' , Pistä kelmuun muutama reikä, josta höyry pääsee ulos. Laita kulho jääkaappiin.
Kreemin voi valmistaa jo edellisenä päivänä.

Kuorrutteen teko:
Paloitte suklaa.
Kuumenna kerma ja voi kattilassa.
Voit kaataa kerman ja voin suklaan päälle tai tiputella suklaapalat kattilaan.
Sekoita niin kauan, että suklaa sulaa.Jäähdytä seosta kunnes se sakenee.

Kuorruttaminen:
Leikka kuppikakkuihin syvennökset veitsellä ja laita vaniljakreemiä.
Irtiotettu osa laitettaan takaisin paikoilleen.Päälle suklaakuorrute.
Anna kuorrutusten hieman kovettua ja tarjoile sitten!
Ei ehkä samannäköisiä kuin kirjassa , mutta SE makua, oivoi.......


Ohje Cheryl Lindblandin kirjasta Syötävän suloiset kuppikakut.

sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

8 asiaa meistä

Saimme toukokuussa Askartelin itte  haasteen kertomaan itsestämme 8 asiaa. Kiitos paljon haasteesta! No, aikaisemmin ei vain tullut tehtyä tätä haastetta, mutta nyt! Blogia kirjoittelee neljä syksyllä 9-luokalle menevää tyttöä Isossakyrössä, noin 40 km päästä Vaasasta. Perustimme blogimme viime kesänä, heinäkuussa. Aluksi blogitekstejä ei tullut kovin tiuhaan, eikä reseptit aina olleet kovin ihmeellisiä, mutta olen ainakin huomannut itsessäni, että nykyään pidän aina vain enemmän leipomisesta ja jälkikin on parantunut.

Emmi


Annika

1. Olen 14 vuotias ja täytän viisitoista 17.9
2.Harrastan leipomista ja ruuanlaittoa, valokuvaus on niistä tärkein.Harrastan erilaisia liikuntamuotoja, en toki säännöllisesti, mutta : esim. pitkiä pyöräily lenkkejä,juoksua, rullaluistelua....
3.Pidän kiinnostavista ihmisistä,vedestä(uimisesta),matkustamisesta, korkokengistä, hienoista valokuvista, herkullisesta ruuasta, suklaasta ja jäätelöstä.
4.En pidä hyttysistä, ihmisistä, jotka eivät ole normaaleja itsejään, kiroilemisesta, huutamisesta, univajeesta, kovasta sängystä, karkeista.
5.Tykkään lukea ja katsoa elokuvia, samalla syöden jotain hyvää! Hyvän ei tarvitse olla aina epäterveellistä.
6.Luonteeltani olen hyvin huumorintajuinen, mukavavuudenhaluinen ja sarkastinen (tästä ystäväni olivat yhtämieltä : D)
7.En ole aivan varma mitä tahdon 'isona' tehdä, mutta media-assistenttin työ kiinnostaisi( kaksoistutkintona), pelkkään lukioon ei huvittaisi mennä..
8.Tahtoisin joskus asua ulkomailla 8 ))

Tiia

1. Olen 15-vuotias ja täytän 16 vuotta tammikuun 4. päivä.
2. Rakkain harrastukseni on musiikki, ja olen soittanut kitaraa n. 5 vuotta. Muita harrastuksia ei oikeastaan ole, paitsi satunnaisesti lenkkeily ja kesällä rullaluistelu : )
3. Tykkään jäätelöstä, nauramisesta, mukavista ihmisistä, hyvästä musiikista, datauksesta, meidän kisuista, kesäpäivistä, ruuasta, Harry Potter-kirjoista (ja elokuvista)
4. En pidä turhasta valittamisesta, siivoamisesta, epäaidoista ihmisistä, shoppailusta (paitsi joskus)
5. Haluaisin mennä peruskoulun jälkeen musiikkilukioon, yksi vaihtoehto olisi Tampereen yhteiskoulun lukio joka on ilmaisutaito- ja musiikkipainotteinen. : )
6. Olen luonteeltani (kavereitten mukaan) hauska, suorasanainen (ainakin joskus) ja huumorintajuinen. Omasta mielestäni ainakin olen aika positiivinen, yleensä yritän löytää asioista hyvät puolet mutta en tiiä onko muut huomanneet : D Huonoja puoliani on mm. laiskuus ja liiallinen kiroilu.
7. Ammattihaaveeni vaihetelee tosi usein, mutta tällä hetkellä haluaisin ehkä kielenkääntäjäksi, koska olen aina pitänyt kielten opiskelusta. : )
8. Tällä hetkellä odotan kivoja kesäpäiviä ja että myöhemmin pääsisi pois peruskoulusta : D Niin ja Harry Potterin ensi-iltaa.

Emmi

1. Rakastan leipomista, mutta joskus menee kauankin, ennen kuin leipomukset ehtivät blogiin asti.
2. Olen myös 14-vuotias, tosin täytän vasta joulukuussa 15.
3. Tykkään myös lukea kirjoja, välillä jotain kevyempää ja välillä taas kirjoja kuten, "Mitä ruokamme sisältää?" ym. tuollaisia :).
4. Yläasteen viimeisen luokan jälkeen, eli alle vuoden päästä haen Seinäjoelle leipuri-kondiittorilinjalle.
5. Aikuisena haluaisin matkustella paljon, leipoa ja tavata ystäviä.
6. Tärkeitä asioita elämässäni ovat perhe, myös muualla asuva isäni perheineen, sukulaiset, ystävät, joiden kanssa tämäkin blogi on perustettu, sekä kaksi muuta ihanaa ystävää, leipominen, sekä reseptiarkistona toimiva blogimme.
7. Pidän leivontatarvikkeista, vaatteista, korkokengistä, kavereiden kanssa olosta sekä ruoasta :-)
8. Vapaa-ajalla myös kuuntelen paljon musiikkia, sekä katson elokuvia ja tv-sarjoja, mutta myös yritän aina joskus lenkkeillä.

Eveliina 

1. Rakastan ruokaa ja syön mielelläni melkein mitä vaan! oon tosi harvoin täynnä :D
2. Rakastan myös matkustamista ja oon matkustellu euroopassa pääasiassa mut tänä kesänä mennään USA:han <3
3.En yhtään tiedä mikä olis mun unelma-ammatti mut jonnekkiin lukioon aion mennä yläasteen jälkeen. Ehkä joku opettaja tai joku muu missä sais auttaa tai opettaa muita?
4. Nyt kesällä ooon pääasiassa sukulaisten ja eri ystävien kanssa ja sitten matkustelen jonkin verran, valokuvailen (ainoa harrastus) ja syöpöttelen!
5. Tykkään tosi paljon pikkulapsista!!! tuitui (kysyin mun kavereilta että mitä kerron luonteestani niin annika kehotti laittamaan tämän)
6. Parhaita kirjoja on mielestäni harry potterit ja twilightit ja suosikkileffojani on mm. kauhea kankkunen 1&2 ja muutkin komediat =) Paras tv-sarja on FRENDIT!<3
7. en ´keksinyt semmoisia erikoisempia asioita joista en tykkää, niin kysyin kavereilta apua, niin tiia ja annika ehdotti tämmöisiä: "et tykkää jos ei oo ruokaa?" ja "et tykkää liikkua?"
8. tykkään kyllä liikunnasta, mut jotenkin se vaan tuntuu musta usein semmmoiselta että sitä nyt vaan on pakko harrastaa. Käyn silloin tällöin juoksulenkeillä vaikka en juuri nauti siitä.. Sen sijaan tykkään uimisesta ja sulkapallosta ym. pallopeleistä :)

perjantai 8. heinäkuuta 2011

brita-kakku

Helou! Ajattelin koko talven että sitten kun kesällä saa kaupasta tuoreita mansikoita niin teen brita-kakun ja sopiva resepti löytyi täältä :) kiitos reseptistä kuuluu Kinuskikissalle!

n. 8 hengelle

Keksimarenki:
5 valkuaista
2 ½ dl sokeria
8 kpl Digestive-keksejä

Kinuskikastike:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

Täyte:

4 dl kermaa
200 g vaniljarahkavalmistetta (Sunnuntai)
500 g mansikoita
4 Digestive-keksiä

Erottele valkuaiset kulhoon ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri joukkoon pienissä erissä. Murenna keksit vaahtoon varovasti sekoitellen.

Sivele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Levitä keksimarenki leivinpaperille kahdeksi n. 1 cm paksuiseksi levyksi (esim. 15 x 32 cm). Jätä hieman leviämisvaraa. Paista 125 asteessa uunin alatasolla n. 60 minuuttia. Marengin pinta saa muuttua vaaleanruskean sävyiseksi. Marenki on valmiina täysin kuivaa. Anna jäähtyä ja irrota sitten leivinpaperista.


Mittaa kinuskikastiketta varten fariinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti.


 Nosta kylmään vesihauteeseen jäähtymään ja siirrä jääkaappiin odottamaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Leikkaa mansikat siivuiksi.
ennen siivuiksi leikkaamista (jos joku ei tajunnut) :D

Aseta toinen keksimarenkilevy tarjoilulautaselle.

 Levitä päälle tuorejuusto-kermavaahtoa ja mansikan siivuja.


Valuta päälle kinuskikastiketta (ja ripottele keksinmuruja).


Nosta päälle toinen keksimarenki ja toista sama täytteiden kanssa.



Tein ensimmäisen brita-kakun kirsikoista, ja se maistui paremmalta koska toi mansikkainen kakku syötiin vasta seuraavana päivänä ja silloin marenki oli jo pehmennyt, sillä me vietiin se mökille ja se oli kerännyt kosteutta óllessaan säilytysrasiassa... mikä sen astian nimi nyt onkaan :D mut tosiaan, kannatttaa tarjoilla tää kakku samana päivänä :) vaikka oli se mansikkainen mössökin hyvää!


ps. silloin kun tämä postaus ilmestyy olen New York Cityssä ;)

keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Raparperi-hilloke

Tätä maukasta ja helppotekoista hilloketta voi tarjota esim. kermavaahdon, jogurtin, puuron tai vaikka jonkun jälkiruoan kanssa.

500 g raparperinpaloja
1 vaniljatanko
130 g sokeria

Kuori raparperit ja leikkaa ne parin kolmen sentin pituisiksi. Leikkaa vaniljatanko auki ja koverra sisus talteen. Laita raparperin palat, sokeri, vaniljatangon sisus ja vaniljatanko uuninkestävään astiaan. 

 Peitä foliolla ja laita astia 200 asteiseen uuniin 30-40 minuutiksi, kunnes raparperinpalat ovat pehmeitä. 
 Kaada hilloke toiseen astiaan jäähtymään. Tarjoile miten haluat! :)

Emmi

maanantai 4. heinäkuuta 2011

pikkuleivät tomusokerikuorrutteella

Saimme iloleipureilta uusia vuokia kokeiltavaksi ja mä otin kokeiluun paketin jossa oli nejä erilaista pikkuleipämuottia: perhonen, tipu, kukka ja pupu :-) söpöä.

Tämän vaalean keksitaikinan ohje löytyy muottipakkauksen takaa:

225 g voita
2dl sokeria
3 keltuaista
1,5 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Vatkaa sähkövatkaimella voi ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset joukkoon. Sekoita jauhot siivilän läpi taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta neljä samankokoista palloa ja sen jäkeen painele pallot litteäksi. Laita "kiekot" muovikelmuun ja jääkaappiin viilenemään seuraavaan päivään.

Kauli viilennyt taikina jauhotetulla alustalla vajaan puolen sentin paksuiseksi ja painele pikkuleipämuoteilla kuvioita taikinaan. Nosta pikkuleivät varovasti leivinpaperille ja paista n. 8 minuuttia 180 asteessa.