maanantai 28. maaliskuuta 2011

Lusikkaleivät

100 g margariinia
0,75 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa

täyte:
vadelmamarmeladia


pinnalle:
hienoa sokeria

Sulata rasva kattilassa. Lisää siihen sokeri ja sekoita, kunnes seos jäähtyy vähän. Lisää vanilliinisokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu sooda. 
Muodosta taikinasta lusikkaa apuna käyttäen pieniä lusikanmuotoisia pikkuleipiä. Paina taikinaa varovasti lusikkaan, tasoita pinta ja vedä pikkuleipä varovasti lusikasta leivinpaperille.


Paista 175 asteisessa uunissa uunin ylätasolla vaaleanruskeiksi noin 15 minuuttia.

Anna pikkuleipien jäähtyä hetken aikaa, täytä hillolla ja pyörittele sokerissa.

Emmi

perjantai 25. maaliskuuta 2011

Tortillat kana-kasvis täytteellä

6 kpl

2 dl vehnäjauhoja
2 dl maissijauhoja (ei maissitärkkelystä!)
0,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl vettä
2 rkl öljyä

täyte:

salsa-kastiketta
juustoraastetta
kanaa, joka on maustettu taco-mausteseoksella
salaattia

Sekoita kuivat aineet keskenään.


Lisää vesi ja öljy nopeasti sekoittaen. Anna taikinan levätä hetken aikaa peitettynä.
Jaa taikina kuuteen osaan ja pyöritä ne palloiksi. Kauli pallot jauhotetulla pöydällä ohuiksi letuiksi.
Paista lettuja kuumassa paistinpannussa ilman rasvaa molemmin puolin, kunnes niihin ilmestyy tummia pilkkuja.
Älä kuitenkaan paista tortilloja liikaa, ettei niistä tule liian kovia.

Lämmitä tortilloja 20 sekuntia ennen syömistä mikrossa. Laita täytteet ja kääri tortilla rullaksi. 
Syö lämpimänä. Kuvani tortillasta on hieman huono, kun tajusin liian myöhään, että kuvakin pitäisi ottaa. Oli tortilla siinä välissä jo melkein syöty :P


Emmi

tiistai 22. maaliskuuta 2011

Gluteenittomat sitruunakeksit

125g margariinia
2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl Semper karkeaa jauhoseosta (gluteeniton), voit käyttää tilalla myös tavallisia jauhoja saman verran
½ tl soodaa tai 1 tl leivinjauhetta
Dr. Oetker sitruuna-aromia
(Dr. Oetker elintarvikeväri keltainen)
(Dr. Oetker kuorittu kokonainen manteli)

♥Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna.
♥Lisää kuivat aineet.
♥Lisää sitruuna-aromia oman makusi mukaan. Voit laittaa myös vähän keltaista elintarvikeväriä jos haluat (mun kekseistä ei kyllä tullut edes kauhean keltaisia vaikka laitoinkin)
(♥Rouhi mantelit sopivan kokoisiksi paloiksi ja lisää ne taikinaan)
♥Laita taikinaa pellille melko pieniksi nokareiksi
♥Paista 200-asteisessa uunissa 12-15min

Reseptin sovelsin itse.

Tiia

perjantai 18. maaliskuuta 2011

Herkku vadelmamuffinssit kuorrutteella

K.E. Sundqvistin kauniita turkooseja kuulia.

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl öljyä
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa tai kermaa
4 dl vadelmia (jäisiä)


Kuorrutus:

6 dl tomusokeria
100 g margariinia
150 g vaniljatuorejuustoa

+koristeluun vohvelikukkia, nonparellejä tai kuulia.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi vuorotellen öljyn ja maidon/kerman kanssa. Sekoita varovasti kaapimella. Lisää lopuksi (jäiset) vadelmat taikinaan. Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuttia.
Anna muffinssien jäähtyä hetken aikaa ja tee sillä aikaa kuorrutus. Sekoita kaikki aineet sekaisin ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella. Laita seos pursotin pussiin ja pursota "ruusuiksi" pienellä tyllalla, aloita pursottaminen muffinssin keskeltä. Koristele esim. kuulilla, vohvelikukilla tai nonparelleillä.
Tämän olen koristellut vohvelikukilla, valmistaja on K.E. Sundqvist.



Emmi

Kahvi-suklaahyytelö

1 kananmuna
½ dl sokeria
3 liivatelehteä
75g tummaa suklaata
1 dl vahvaa kahvia
1 ½ dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota muna ja sokeri. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
Laita kuuma kahvi kattilaan suklaan kanssa ja kuumenna kunnes suklaa on sulanut. Purista liivatelehdet kuiviksi ja laita ne kahvi-suklaaseokseen ja sekoita hyvin. Yhdista muna-sokeriseos ja kahvi-suklaa-liivateseos.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Lisää se muitten ainesten joukkoon.
Kaada hyytelö vuokaan (Iloleipuri silikoni Ruusu) ja laita jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä mieluiten yön yli.

Tiia

tiistai 15. maaliskuuta 2011

minttumuffinsit

ainekset (8-10 muffinssia):

3dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 munaa
2 dl sokeria
50 g voisulaa
1,25 dl maustamatonta jogurttia
½ rkl piparminttuöljyä

kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1 rkl vettä
1-2 tl haluamaasi karamelliväriä
(+ 4 Vicks blue -pastillia murskattuna)


Lämmitä uuni 175 asteeseen. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää voi ja jogurtti samalla sekoittaen. Kääntele joukkoon jauhoseos ja mausta piparminttuöljyllä.
käytin tämmöistä K.E. Sundqvistin piparminttuAROMIA enkä-öljyä. Tätä laitoin n.5-10 tippaa, se rippuu vähän siitä että haluaako vahvasti mintun makua vai ei.

Jaa taikina vuokiin. Paista uunissa n.15-20 minuuttia. Ota pois ja anna jäähtyä. Kuorruta muffinsit ja viimeistele murskatuilla pastilleilla

Kuorrutuksen ohje:
Siivilöi tomusokeri kulhoon .Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon väriainetta vähän kerralla, kunnes olet tyytyväinen väriin.
Itse käytin näitä elintarvikevärejä karamellivärien sijasta.
Pursota tai levitä muffinssien päälle. Voit käyttää kuorrutetta myös ilman väriainetta.
Hyviä oli, suosittelen jos tykkäätte piparmintusta! :) resepti on alunperin Johan Åkerbergin Muffinsikirjasta.

Kuten jo edellisessä postauksessa sanoin, oon tämän viikon tetissä (hoitamassa lapsia) ja ajattelin loppuviikosta sitten leipoa joitain perusmuffinsseja (mutta hienosti koristeltuja) sinne, joten myöhemmin on ainakin kuvia niistä tulossa!

Suklaa-banaanijäädyke

Yritin etsiä jokunen viikko sitten mieleistäni jäädykkeen reseptiä, enkä löytänyt, joten tässä suklaa-banaanijäädykkeen ohje! :)

2 dl vispikermaa
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
150 g suklaata rouhittuna
2 banaania

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Vatkaa eri kulhossa kananmunat ja sokeri. Murskaa banaanit sauvavatkaimella. Sekoita kermavaahto ja kananmunavaahto sekaisin. Lisää vaahtoon murskatut banaanit ja rouhittu suklaa. Kaada (esim. Iloleipureiden silikooniseen isoon ruusu)vuokaan ja laita pakastimeen noin 5 tunniksi tai yön yli. Ota vuoka pois pakatimesta ja taita (silikoniset vuoat) ympäri jolloin saat jäädykkeen pois vuoasta, tai sitten voi kastaa vuoan hetkeksi kuumaan veteen ja kumota. Herkuttele ja syö jäädyke pian tai pakasta uudelleen, ellei se ole vielä hyytynyt. Emmi

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Gluteeniton broilerikasvispiirakka

Tehtiin tätä piirakkaa Tiian kanssa viime viikolla ja oli ainakin mun mielestä tosi hyvää!! suosittelen ehdottomasti! ja tää on kaiken lisäksi gluteeniton vaihtoehto :) Alkuperäinen resepti löytyi tältä sivustolta: http://www.iosonocirneco.com/erja/gluteeniton.htm, ja siellä käytettiin vuohenjuuston sijasta fetajuustoa. Tässä piirakassa on siis BROILERI-PARSAKAALI-VUOHENJUUSTOtäyte, mutta se tuntui liian pitkältä sanalta, niin en laittanut sitä tohon otsikoksi :D

Pohja:
1 dl perunahiutaleita (laktoosittomia ja gluteenittomia, esim. Mielihyvä)
2 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
(1 tl ksantaania)
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia (laktoositonta Sunnuntaita tai Floraa)
1 dl kylmää vettä
 
Valmista pohja: Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia ennen täytteiden lisäämistä.

Täyte: Broileri-parsakaali-vuohenjuustopaistos
400 g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
1 pussi (200 g) pakastettua parsakaalia tai tuoretta
100 g vuohenjuustoa
2 munaa
2 dl ruokakerma
0,5 tl mustapippurirouhetta

Ruskista broilerinsuikaleet ja jäähdytä. Levitä broilerinsuikaleet piirakkapohjan päälle.
Lisää muut täytteen ainekset.
Vatkaa munat ja kerma ja mustapippurirouhe keskenään sekaisin ja kaada täyteainesten päälle.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tuossa sivussa näkyy että täällä olis kaksi eveliina-nimistä leipojaa, mutta se johtuu siitä että tein itelleni uuden profiilin, koska edellisestä loppui kuvatila ja lisätilasta olis pitänyt maksaa.. pöh. mut tässä mun uudessa profiilissa on nää kaikki vanhat kuvanlisäysjutut, niin sanokaa että miten ne voi päivittää! oon niin huono näissä konejutuissa :D ja sen takia noi kuvat on siis tommosia pieniä ja oon joutunu varmaan 5 kertaa vaihtamaan profiilista toiseen että pystyn siirtämään noi kuvat postauksessa oikealle paikalle(?!) ja muuta :( jag gillar inte. joten olisin hyvin onnellinen jos te ihanat lukijat voisitte auttaa :D huomenna alkaa tet-viikko, jee! hyvää viikkoa kaikille!! :)

-Eve ps. multa on tulossa tällä viikolla minttumuffinssien resepti!

Suklaamoussekakku

Saimme vähän aikaa sitten näytteitä Dr. Oetkerilta, ja itse sain muun muassa Mousse suklaa-pussin. Melkein heti tiesin, että mitä teen siitä. Tämä on tosi nopea tehdä, ainut asia missä kannattaa olla kärsivällinen on omasta mielestäni pohja koska mulla se jää aina vähä turhan murumaiseksi, en tiiä johtuuko se sittä etten anna sen kovettua tarpeeksi kauan vai enkö ole käyttänyt tarpeeksi rasvaa. Maustaa tätä voi melkein millä vaan, esimerkiksi rommiaromi voisi sopia tähän.

Pohja

1 paketti Domino-keksejä
50g (kovaa) voita


Täyte

Dr. Oetker Mousse suklaa-pussi
2 dl maitoa
1 dl kermaa

Koristeet

kuorittuja manteleita
maitosuklaata

Murskaa keksit monitoimikoneella, tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata voi ja kaada se hienon keksiseoksen mukaan. Laita jääkaappiin kovettumaan.
Valmista suklaamousse pussin ohjeen mukaan. Kaada mousse pohjan päälle ja laita jääkaappiin. Anna kovettua ainakin tunti, mielummin vähän kauemminkin että pohja ehtii kovettua kunnolla.
Kortistele manteleilla ja raastetulla tai rouhitulla suklaalla.
Tiia

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Mokkapalat

Tein tavallisia muffineitä, mokkapaloja ja vihreän kuorrutuksen. Tässä kuvia ja ohje:

Mokkapalojen ohje:

5 dl vehnäjauhoja
4 munaa
3dl sokeria
2 dl maitoa
200g pehmeää voita
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta

UUNI 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokerit. Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada ne munasokeriseokseen voin kanssa vuorotellen. Lisää maito. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja levitä tasaiseksi, jotta yksi kohta ei paistu liikaa ja toinen kohta liian vähän. Laita uuniin keskitasolle. Ota uunista kunnes on kulunut n. 15 minuuttia ja taikina on paistunut kunnolla.Voit kokeilla esim. hammastikulla tätä. Jos hammastikkuun jää taikinaa,se on raakaa, jos ei mokkapalataikina on valmis.

kuorrutus: 

50g voisulaa
tomusokeria niin paljon, kunnes kuorrus on irronnut hyvin kulhosta
n. 2rkl elintarvikeväriä tai kaakaojauhetta
2 tl vaniliinisokeria

Sekoita keskenään ja koristele mokkapalat.

Tein Semperiltä saamasta gluteenittomasta jauhoseosksesta meidän luokan pitämään kanttiiniin huomiseksi mokkapaloja. Nuo vihreät mokkapalat tein kyllä kotiin :--D Saat mokkapaloista gluteenittomia lisäämällä Semperin jauhoseosta samanverran kuin ohjeessa on vehnäjauhoja. Gluteeniton taikina kohoaa aika paljon, joten taikinaan ei tarvitse lisätä leivinjauhetta.
Muffineihin en laittanut elintarvikeväriä tai kaakaojauhetta, mutta hyviä noista silti tuli :P
Muffinien ohjeita TÄSTÄ

tiistai 8. maaliskuuta 2011

Kookosmuffinit


Kookossekoitus

100g kookoshiutaleita
½dl kookosmaitoa
0,25-0,5 dl vaaleaa siirappia


Muffinitaikina 

150g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
1tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl joguttia
(100g rouhittua suklaata)


Kuorrute 

200g Philadelphia-tuorejuustoa
n. 2 dl tomusokeria
n.1 ½ dl kookosmaitoa

♥Sekoita kookossekoituksen ainekset keskenään. ♥Vatkaa pehmeä paloiteltu rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen. Kaada mukaan kuivat aineet sihdin läpi. ♥Lisää joukkoon kookossekoitusta. Jätä vähän sivuun, niin voit käyttää sitä muffinien koristeluun. (Jos haluat runsaasti kuorrutetta, tee kookossekoitusta kaksinkertainen annos.) ♥Lisää jogurtti ja halutessasi rouhittua suklaata. ♥Kaada (mieluiten melko suuriin) muffinivuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 30 minuuttia. ♥Muffinien ollessa uunissa tee kuorrute. Sekoita ensin tomusokeri ja tuorejuusto. Laita kookosmaitoa sen verran ettei se ole liian löysää eikä liian paksua. Voit aina myös laittaa kumpaakin ainetta (tomusokeria ja kookosmaitoa) vähän lisää jos tarve vaatii. ♥Levitä kuorrutetta jäähtyneiden muffineiden päälle ja ripottele päälle kookossekoitusta. ♥HERKUTTELE! Tiia

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Laskiaispullat

16 kpl  

taikina:

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 kananmunaa
1,5 tl suolaa
1,5 dl sokeria
4 tl kardemummaa
noin 14 dl jauhoja
150 g voita  

voiteluun:

kananmuna
 
täyte:

2-3 dl vispikermaa
vadelmahilloa
(mantelimassaa)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva siihen. Sekoita tasaiseksi. Lisää myös kananmunat, suola, sokeri ja kardemumma.
Sekoita tasaiseksi.
Lisää taikinaan suurin osa vehnäjauhoista. Alusta ensin kierrevatkaimella ja lopulta käsin.
Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva ja sekoita tasaiseksi. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa. Kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja osat vielä 8 eri osaan. Leivo pyöreiksi pulliksi. Laita pellille leivinpaperin päälle ja kohota peitettyinä.
Voitele kananmunalla ja ripottele raesokeria päälle. Paista uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Valmiit pullat ovat kullanruskeita. Leikkaa pullista "hattu" irti. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita pursotinpussiin ja hetkeksi vielä jääkaappiin. Laita pienellä lusikalla jokaisen pullan toiselle puolelle nokare hilloa ja mantelimassaa haluttaessa. Pursota kerma ympärille. Laita pullat jääkaappiin ja tarjoa noin puolen tunnin kuluttua. Hyvää laskiaissunnuntaita kaikille! :)
Emmi

lauantai 5. maaliskuuta 2011

Gluteeniton maalaisleipä

Tein tämän leivän suoraan Semperin maalaisleipä jauhoseoksen ohjeen mukaan. Hyvää tuli, vaikkakaan en joudu syömään gluteenittomia tuotteita, mutta hyvin nopea ja helppo tehdä, lisätä vain vettä ja öljyä+pakkauksessa oleva kuivahiiva. Kätevä pakkaus esim. mökille, jonne ei halua tuoda jauhoja yms. Suosittelen kokeilemaan.

1 pkt Semperin Maalaisleipä -jauhoseosta
3,5 dl vettä
0,5 dl (oliivi)öljyä
1 pss kuivahiiva (pakkauksessa)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (40 astetta). Lisää vesikulhoon öljy sekä jauhoseos ja kuivahiiva. Sekoita taikina tasaiseksi ja tee siitä pyöreä leipä tai laita leipävuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Tee pintaan viiltoja terävällä puukolla. Paista 250 asteessa noin 25 minuuttia. Nauti uunituoreena! :)

Emmi