lauantai 3. syyskuuta 2011

Oman maan porkkanoita.

  Tässä on (OSA) porkkana satoani : ) Sanko on siis aivan täynnä, tämä ei ole mikään lavastettu kuva :D Kävin tänään kiskomassa nuo maasta, huh kun noita porkkanoita tulikin paljon... No ei muuta kun porkkanasämpylöitä pyörittämään : )
 Porkkanasämpylät
noin 22-18 sämpylää

5 dl kädenlämpöistä vettä
25gtuorehiivaa/ 1 ps kuivahiivaa
1 rkl siirappia
2 tl suolaa
3 dl porkkanaraastetta
3dl kauraleseitä
 3/4 dl rypsiöljyä
hiivaleipäjauhoja

Lämmitä vesi mikrossa kädenlämpöiseksi.
 Luota hiiva,siirappi ja suola veteen.
Sekoitajoukkoon porkkanaraaste ja leseet.
Alusta taikinaa vähän kerrallaan öljyn kanssa.Vaivaa hyvin ja jätä taikina pehmeäksi.
Kohota taikinaa liinan alla kaksinkertaiseksi eli noin tunnin.
Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä ja pyöritä taikinasta pötkö.
Leikkaa siitä noin 20 sämpylää.
Pyöritä sämpylät,  huomio, että porkkanaraaste tekee sämpylöistä normaalia tahmeampia.
Kohota sämpylöitä vielä 15-20 minuuttia ennekuin laitat ne uuniin.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Paista sämpylöitä hieman yli 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥