lauantai 13. elokuuta 2011

pari leipomusta tattarihiutaleista

terve pitkästä aikaa! meidän uunilla on jotain ongelmia kun se ei lämpene kunnolla aina välillä joten välillä leipomukset ei oo tarpeeksi kypsiä, sitten yhtäkkiä ne palaakin pohjaan jne.. musta tuntuu ettei kummatkaan näistä ollut tarpeeksi kauan uunissa, mut laitan nyt ohjeet silti, koska molemmat maistui hyviltä! varsinkin noi keksit oli namm.. suosittelen!!

molemmat reseptit löytyy tämän näköisen paketin kyljestä:




ensimmäiseksi laitan TATTARIRIESKA -reseptin:




3 dl myllyn paras tattarihiutaleita
½ tl suolaa
1 tlk kermaviiliä
30 g voita sulatettuna

Sekoita ainekset ja anna turvota, kunnes uuni lämpiää 250 asteeseen. Taputtele taikina voidellulle leivinpaperille isoksi pyöreäksi rieskaksi ja jaa se sektoreihin taikinapyörällä tai veitsellä. Paista n. 15 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta saa vähän väriä. Nauti heti voin tai juuston kanssa.



TATTARIKEKSIT (noin 40 kpl):

125 g laktoositonta margariinia
1½ dl sokeria
1 dl rusinoita
0,74 dl Myllyn Paras tattarijauhoja
4 dl Myllyn Paras tattarihiutaleita

Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla 5-7 minuuttia.



Ennen uuniin menoa..



... ja sen jälkeen. Noi jäi tosiaan vähän tahmeaksi (kiitos uunin) ja siitä johtuu kaunis ulkonäkö.. mutta maku oli ihana, joten kannattaa teidän kokeilla! aion itekkin tehdä vielä toisen kerran ja kattoa jos niistä tulis hienompia :D



mulla on pari kakkureseptiä ja yritän laittaa ne tänne mahdollisimman pian.. yritän nyt ihan tosissani postailla useammin!

3 kommenttia:

  1. Voi että olet tehnyt ihania herkkuja! Täytyypäs kokeilla jotain ohjetta!

    VastaaPoista
  2. En voi käyttää maitotuotteita. Millä tattarileipien kermaviilin voisi korvata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anonyymi! :) Tattarileipien kermaviilin voi korvata esim. vedellä tai mehulla. Ainakin omenamehu voisi sopiva hyvin tattarileipiin :) Leipiä tehdessä kannattaa kiinnittää huomiota veden/mehun sopivaan määrään, koska kermaviilihän on hieman paksumpaa, kuin tavallinen vesi - myös jauhoja voi tarvittaessa lisätä hieman, jotta saa sopivan koostumuksen taikinaan :)

      -Emmi:)

      Poista

Kiitos kommentistasi!♥