lauantai 20. elokuuta 2011

Kesäkurpitsapiirakka


Tässä teille gluteenittoman, sokerittoman, kananmunattoman kesäkurpitsapiiraan ohje!



Pohja:

kolme isoa perunaa
150 g margariinia
3dl gluteenitonta jauhoseosta

2 rkl vettä
½ tl leivinjauhetta

Täyte:
250g (eli noin 2,5 dl)
kesäkurpitsaa
1 sipuli
3rkl öljyä
1 tölkki raejuustoa (eli noin puolet isosta raejuustopurkista, pieni kokonainen)
mausteita: suolaa,pippuria...
100g kermajuustoa raasteena
(itse käytin emmetal-juustoraastetta)






  1. Kuori ja raasta perunat. Nypi huoneenlämpöinen margariini, perunaraaste ja jauhoseos yhteen. Lisää vesi. Painele taikina voideltuun vuokaan ja sen reunoille.Itse huomasin hyväksi ratkaisuksi vetää sormella tahmeaa taikinaa ylöspäin reunoille.
  2. Silppua sipuli, paloittele kesäkurpitsa ja hauduta niitä muutama minuutti öljyssä, pannulla. Lisää raejuusto ja mausteet. Kaada täyte pohjalle ja paista piirasta 250 asteessa ensin noin 10 minuuttia. Lisää juustoraaste pinnalle ja paista vielä 175 asteessa noin 10-20 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.
  3.  Pakasta jäähtyneenä valmiiksi annospaloiksi leikattuna.
  4. Vinkkinä, että kesäkurpitsa on aika mautonta, joten kannattaa laittaa mausteita ja yrttejä!!


Vaihe 2. Tämän vaiheen voi tehdä samalla kun odottaa esim.perunoiden kypsymistä.



Vaihe 1.










































    1 kommentti:

    Kiitos kommentistasi!♥