lauantai 16. heinäkuuta 2011

Wilhelmiinat

 Tein näitä helppotekoisia ja maukkaita pikkuleipiä rippijuhliini, 12.6, aikaa on tosin jo vierähtänyt hetki, mitä nyt kuukausi ennen kuin saan reseptin blogiin asti! Kuviakin on vain yksi kiireessä otettu ja vaihekuviakin luulin ottaneeni, mutta en..? Muokkaus 20.7. Nyt on vaihekuviakin löytynyt kansioiden kätköistä! :)


200 g voita
2 dl sokeria
2 tl siirappia
1 munankeltuainen
5 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa

Vatkaa hieman pehmennyt voi ja sokeri sekä siirappi vaahdoksi. 


Lisää keltuainen hyvin vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan, sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kuuteen osaan ja tee niistä peltisi mittaisia tankoja. Paista kolme tankoa yhdellä pellillä, mutta jätä väleihin reilusti tilaa, sillä nämä pikkuleivät leviävät uunissa. 

 Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat kauniin ruskeita. Leikkaa lämpiminä vinoneliöiksi.

Emmi

1 kommentti:

  1. Hyviä tuli! Vähentäisin kuitenkin hieman jauhojen määrää ja paistoaikaa. :) Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥