maanantai 11. heinäkuuta 2011

Bostonin kuppikakut



Bostonin kermaiset, makeat kuppikakut.

Tiedättekö mikä ero on MUFFINEILLA ja  KUPPIKAKUILLA (cupcakes)?
Noh, muffinitaikina valmistetaan niin, että kuivat sekoitetaan keskenään ja märät aineet keskenään ja sitten yhdistetään.
Kuppikakut sisältävät enemmän sokeria ja rasvaa , jotka vaahdotetaan ensin ja vaahtoon lisätään muut aineet.
Empäs tiennyt itsekkään tätä.



Vaniljakreemi kelmun alle!



Suklaakuorrute on lämpimänä hyvin notkeaa, joten anna sen hetki jäähtyä!

N. 15 keskikokoista kuppikakkua

4 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
125g huoneenlänpöistä voita
2 kananmunaa
1 ½dl maitoa

Vaniljakreemi
1 1/4 dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
3 rkl vehnäjauhoja
3 3/4 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Suklaakuorrute
250g tummaa suklaata
1½ dl kuohu- tai vispikermaa
2 rkl voita

Taikina:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin kummankin kananmunan lisäämisen jälkeen.
Lisää kuiva-aineseos vuorotellen maidon kanssa.
Jaa taikina vuokiin ja paista kakkuja n. 20 minuuttia, tai kunnes ovat kiinteitä.

Vaniljakreemin teko:
Vatkaa sokeria ja keltuaiset kulhossa.
Lisää jauhot, edelleen vatkaten.
Kuumenna maito kattilassa lähelle kiehumispistettä ja kaada se ohuena nauhan, koko ajan vatkaten keltauaisseokseen.
Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä, pohjia myöten sekoittaen.
Alenna lämpöä ja kypsennä keittämättä, samalla sekoita vielä noin minuutin.
Kaada kreemi kulhoon ja laita kelmu päälle, ettei pinnalle tule ' kuorta' , Pistä kelmuun muutama reikä, josta höyry pääsee ulos. Laita kulho jääkaappiin.
Kreemin voi valmistaa jo edellisenä päivänä.

Kuorrutteen teko:
Paloitte suklaa.
Kuumenna kerma ja voi kattilassa.
Voit kaataa kerman ja voin suklaan päälle tai tiputella suklaapalat kattilaan.
Sekoita niin kauan, että suklaa sulaa.Jäähdytä seosta kunnes se sakenee.

Kuorruttaminen:
Leikka kuppikakkuihin syvennökset veitsellä ja laita vaniljakreemiä.
Irtiotettu osa laitettaan takaisin paikoilleen.Päälle suklaakuorrute.
Anna kuorrutusten hieman kovettua ja tarjoile sitten!
Ei ehkä samannäköisiä kuin kirjassa , mutta SE makua, oivoi.......


Ohje Cheryl Lindblandin kirjasta Syötävän suloiset kuppikakut.

2 kommenttia:

  1. Nämä kuppikakut eivät taida meillä pitkään säilyä, sen verran hyvännäköisiä ovat... Kuinka paljon sokeria tuohon taikinaan muuten pistetään?

    -Juuri leipomassa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa anonyymi! Annika ei ole ilmeisesti nähnyt tätä, mutta itse laittaisin pari desiä :)

      -Emmi

      Poista

Kiitos kommentistasi!♥