torstai 5. toukokuuta 2011

Kohokkaita uunissa.

Tällä hetkellä uunissa on tulossa suklaakohokkaita.
Vaikka ohje ei ole helpoimmasta päästä, tykkäsin ohjeesta hirveästi. Ohjeessa on yksinkertaisia raaka-aineita, jotka löytyvät varmasti jokaisen innokkaan leipurin kaapista.
En tiedä johtuiko ihastumiseni siitä, että Suklaaherkut- kirjan ohje oli hyvä ja helppo ymmärtää.
Jaan sen nyt teidän kanssanne.

Suklaakohokas

raaka-aineet:
rasvaa ja sokeria vuokiin
40g tummaa suklaata
2½ maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
(20g pikakahvijauhetta)
50g voita
3/4 dl vehnäjauhoja
4 kananmunan keltuaista
5 kananmunan valkuaista
3/4 dl sokeria

ohje:
1. Voitele vuuat (itse käytin tavallisia Iittalan kahvikuppeja, hyvin näyttävät uunissa pärjäävän) voisulalla ja sirottele vuokiin sokeria.
2.Paloittele tumma suklaa ja laita kattilaan. Lisää sinne maito. Muista sekoittaa koko ajan jottei suklaa pala pohjaan. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon, lisää kahvijauhe ja kuumenna koko ajan sekoittaen.
3.Ota kuuma kattila pois liedeltä. Nypi voi ja jauhot keskenään ja lisää seokseen. Sekoita tasaiseksi.
4.Lisää keltuaiset seokseen ja vatkaa sitä sähkövatkaimella niin kauan kunnes seos on tasaista.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
5. Vatkaa valkuaiset isossa kulhossa kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri joukkoon samalla vatkaten.
6.Lisää kohokasseos ohuena viivana joukkoon koko ajan vatkaten matalalla teholla.
7.Kaada seos vuokiin, HUOM jätä vuuat vajaiksi.
8.Aseta vuuat reunalliseen uuninpellille.
9.Kuumenna litra vettä(riippuu pellin koosta) 80-asteiseksi.
10. Kaada vesi pellille ja laita pelti uunin alimmalle ritilä tasolle, ritilän päälle.
11. Kypsennä kohokkaita uunissa, vesihauteessa n. 40 minuuttia.
12.Ota kohokkaat uunista ja siivilöi pinnalla vaikka hieman tomusokeria ja tarjoile heti.


Vinkkejä tekemiseen!
-Rasvaa ja sokeroi kupit heti aluksi, muuten lopussa tulee kiire!(Arvatkaa kuka teki juuri niin että tuli kiire?)
-Lue ohje huolellisesti etukäteen.
-Älä laita kahvijauhetta jos et pidä kahvista, kahvijauhe tuo voimakkaan maun kohokkaisiin, vaikka itsekkin laitoin vain 2 rkl..
- Voit käyttää tosiaan kuppeja, jotka kestävät uunissa olemisen.
- ÄLÄ avaa uunia paistamisen aikana!Kohokkaat lässähtävät muuten.

Eräässä Olivia- lehdessä oli hyvä juttu kohokkaista. Se ilmestyi joskus talvella.Itse olen sen jo heittänyt pois, mutta lue juttu ihmeessä jos siihen törmäät!





Jos on kysyttävää kysy ihmeessä!

 Leipoen Annika ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥