lauantai 9. huhtikuuta 2011

Prinsessakakku

Nami, tämä kakku oli oikeaa herkkua :) En tehnyt Prinsessakakustani perinteistä vihreää, vaan vaaleanpunaisen, sillä halusin kokeilla MMF:ää. Tämä kakku on ehdottomasti yksi suosikeistani. Olisi ihana tehdä näitä rippijuhliin, mutta ihan en taida ehtiä :( Mutta kokeilkaa te lukijat tätä reseptiä, vaikkei olisikaan mitään juhlaa, itsekin tein tätä vain perheelleni (mutta kyllä se silti syötyä tuli :) ) Rohkeasti vain kokeilemaan, vaikka kakku saattaakin vaikuttaa hyvin monimutkaiselta tehdä. Jos käytätte kuorrutukseen fondanttia, tehkää se jos edellisenä päivänä. Resepti on Maailman ihanimmat leivokset -kirjasta.

Pohja:

5 munaa
2,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:

1 liivatelehti
2,5 dl maitoa
1,5 rkl maissitärkkelysjauhoja
1,5 rkl sokeria
2 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa vaahdotettuna

1 dl vadelmahilloa
3 dl tuoreita tai pakastettuja vadelmia
2 rkl sokeria


Kostutukseen:

maitoa
vanilja-aromia


Pinnalle:

250 vihreää marsipaania tai marshmellow fondanttia
tomusokeria
2 dl kermaa vaahdotettuna


Voitele ja jauhota 24 cm kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti taikinaan siivilän läpi ja sekoita varovaisesti. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia, tai kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Tarvittaessa peitä kakku foliolla, jos kakku tummuu liikaa uunissa. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ja kumoa sitten ja peitä uudestaan kakkuvuoalla.

Valmista täyte. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sekoita maito, maissitärkkelys, sokeri ja keltuaiset kattilassa. Kuumenna seosta samalla koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee eli paksuuntuu. Purista pehmenneestä liivatelehdestä vesi pois ja liuota se kuumaan kiisseliin, sekoita huolellisesti ja anna kiisselin jäähtyä. Mausta hieman jäähtynyt kiissele vaniljasokerilla.

Sekoita kiisselin rakenne rikki ja lisää sinne vaahdotettu kerma.


Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta kevyesti maito-vanilja-aromi seoksella. Levitä alimmaiselle osalle vadelmahillo ja sen päälle sokerilla maustettu vadelmasose.
 
Nosta toinen pohja päälle. Kostuta taas kevyesti. Levitä vaniljakiisseli-kermavaahto seos pohjan päälle.

 Nosta viimeinen pohja kakun päälle ja kostuta, ja nostele pinnalle kermavaahto, sekä hieman ohut kerros reunoilla. Laita kakku jääkaappiin odottamaan.
 Tässä kuvassa en ole vielä levittänyt reunoille ohutta kerrosta, mutta se pitää muistaa levittää, jotta marsipaani/marshmellow fondant tarttuu siihen.
 Sitten vain kaulimaan kuorrutetta. Ole varovainen, ettet kauli sitä pöytään kiinni. Jos käytät marshmellow fondanttia niin; lisää tarvittaessa kaulimisen yhteydessä tomusokeria ja sulata fondanttia noin 10 sekunttia mikrossa ennen kaulitsemista. Kauli kuorrutteesta niin iso, että se menee reilusti kakun reunojen yli. Nosta sitten marsipaani/fondant levy kakun päälle, tarvittaessa kaulimen avulla (kaulimen ympäri pyöritettynä). Jotta saisit "rypyttömät" reunat, vedä kuorrutteen alaosaa alas päin, toisin sanoen, vie ryppyjä kohti pöytää. Leikkaa ylimääräinen kuorrute pois. Anna kakun vetäytyä kylmässä väh. 3 tuntia tai mielellään yön yli. Siivilöi kakun pintaan tomusokeria ja koristele esim. marsipaanikukilla tai vohvelikukilla.


K.E. Sundqvistin vohvelikukkia


Herkuttele Prinsesstårtalla ja nauti :)

Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥