tiistai 5. huhtikuuta 2011

mustikka-marenkimuffinit

ainekset (16 kpl):

3 kananmunaa
1½ dl sokeria
150 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
0,75 dl maitoa
1½dl mustikoita

Marenkihuiput:

3 kananmunan valkuaista
1 dl tomusokeria (esim. mansikka)
1 dl sokeria
250 g tummaa suklaata
1-2 tl öljyä
koristeluun nomparelleja
(haluamaasi elintarvikeväriä)

1.Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
2.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3.Sulata margariini.
4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon ja margariinin kanssa joukkoon, sekoita.
5.Lisää mustikat ja rouhittu valkosuklaa.
6. Lusikoi massa muffinivuokiin ja paista uunissa 15-20 minuuttia.


Marenkihuiput:
1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
2. Vatkaa valkuaiset keskenään vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut sokerit pienissä erissä, kunnes vaahto on kovaa. (Lisää joukkoon elintarvikeväri)
2. Laita vaahto pursotinpussiin ja pursota se tasaisesti jokaisen muffinin päälle.
3. Paista vaahdolla kuorrutettuja muffineita uunin alatasolla 6-8 minuuttia.
4. Pilko suklaa ja sulata mikrossa öljyn kanssa vähän väliä sekoittaen. Jäähdytä hieman.
 5. Pursota suklaa muffinien päälle ja koristele nomparelleilla. Nosta muffinit jääkaappiin kovettumaan.


Noista nompparelleista hopeat ja roosanväriset kuulat sekä pienet vaaleanpunaiset nompparellit on K.E. Sundqvistin ja loput on Dr. Oetkerin :)
 Resepti löytyy Ulla Svenskin lempileivonnaiset-kirjasta, mutta itse oon saanut tän ohjeen tiialta yhden reseptivihon mukana jonka Tiia teki mulle synttärilahjaksi vuosi sitten :) tää respeti on mun mielestä yksi parhaista muffinssiresepteistä! :-) ton marengin onnistun aina pilaamaan ensimmäisellä yrityksellä, mut täytyy sitten vaan ostaa aina varalle enemmän kananmunia :-D

6 kommenttia:

  1. Oi kun teillä on ihania herkkuja ja ihana blogi muutenkin :)

    VastaaPoista
  2. Ihania, niin pirteän näköisiä muffinsseja. Kiva blogi teillä, laitoin linkin listaani. Onko OK?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥