lauantai 30. huhtikuuta 2011

Hillomunkit

 noin 20 kpl

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
noin 8 dl jauhoja
100 g voita

täyte:

vadelmamarmeladia

paistamiseen:

1 l friteetausöljyä

pinnalle:

Siro sokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää murennettu hiiva ja sokeri. Lisää kananmuna, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja vähitellen hyvin sekoittaen, älä laita vielä kaikkia jauhoja. Sulata rasva melkein sulaksi ja lisää taikinaan. Lisää jauhoja sen verran, että taikina irtoaa kulhon reunoista, mutta ei ole liian rasvaista. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
      Vaivaa taikina pöydällä ja muotoile siitä tasapaksu tanko. Jaa taikina 20 yhtä suureen palaan ja pyöritä pulliksi. Anna kohota hyvin liinan alla. 

Kuumenna öljy 180 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipä ruskistuu kauniisti minuutissa. Laita pullia öljykattilaan paistumaan. Paista yhtä aina noin 2 minuuttia/puoli tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
 Nosta munkit reikäkauhalla pois ja laita talouspaperin päälle hetkeksi, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Pyörittele munkit sokerissa pian kattilasta ottamisen jälkeen. Täytä marmeladilla; laita pursotinpussiin hillo, ja laita suutintylla pursotinpussiin. Pursota munkkeihin sisälle hilloa. Laita vielä reikäkohdan päälle sokeria.
Tarjoa lämpiminä siman kanssa, iloista vappua kaikille! <3 Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥