lauantai 26. helmikuuta 2011

Bagelit eli vesirinkelit täytteellä

noin 15-20 kpl (koosta riippuen)  

taikina:
5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
n. 10 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja (voit käyttää myös pelkästään vehnäjauhoja)
 0,5 dl öljyä 

keittämiseen:

2 l vettä
1 rkl suolaa
3 rkl siirappia
(+esim. auringonkukansiemeniä)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja siirappi. Lisää jauhot ensin kierrevatkaimella sekoittaen ja lopuksi käsillä alustaen. Lisää öljy. Lisää tarvittaessa vielä jauhoja taikinaan. Tee taikinasta napakka ja kimmoisa. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Jaa taikina kahteen osaan. Tee taikinasta pötkö ja jaa se 10 osaan. Pyörittele osista palloja, tee sormella reikä keskelle ja jauhota bagelin pohjaa hieman ja laita leivinpaperin päälle. Kohota bageleita vielä hetken aikaa lämpimässä paikassa. Kiehauta vesi ja lisää suola sekä siirappi. Keitä rinkeleitä kiehuvassa vedessä vain muutamia sekunteja. Älä keitä liian kauan, ettei niiden kohoaminen uunissa vaikeutuisi. Nosta rinkilät reikäkauhalla pois vedestä leivinpaperin päälle. Paista bageleita uunissa 250 asteessa noin 20 minuuttia. Nosta jäähtymään ritilän päälle. Alapuolella "ohje" esimerkki täytteeseen.

täyte:

maustamatonta tuorejuustoa
jääsalaattia tomaatteja
parmesanjuustoa
paistettuja kananpaloja
paistettuja pekonikuutioita
pippuria ja suolaa

Voitele bagelit tuorejuustolla. Laita salaatinlehtiä ja tomaattiviipaleita tuorejuuston päälle. Lisää raastettu parmesanjuusto sekä kananpalat ja pekonikuutiot. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
Bagelit ovat hyvin täyttäviä ja maukkaita välipaloja. Niitä on helppo tehdä, joskin siinä menee jonkin aikaa, ennen kuin bagelit ovat valmiita ja täytteet pestyjä/paistettuja. Suosittelen kokeilemaan :)

Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥