sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Kakkun tekovaiheet.

Terve! Tein tällä viikolla kakun Iloleipureilta saamassa kakkuvuuassa. Vuoka oli erittäin hyvä, suosittelen lämpimästi uutta kakkuvuokaa etsiville. Vuuan mukana tulee pesuohjeet ja kakkupohjan ohje.
Kakku on 25 hengelle, joten vuoka on aika suuri, mutta siitä kakku irtosi erittäin hyvin ja vuoka oli helppo pestä. Tässä vielä ohjeet kakun tekijöille: Kakku tulisi tehdä 3 päivän erissä.
1.päivä
Tällöin kannattaa tehdä kakkupohja, jotta se tiivistyy, eikä murene helposti leikattaessa.



2.päivä
Täytä kakku. Tällöin maut tasaantuvat ja kakusta tulee herkullisempaa!

3.päivä
Koristele ja tarjoile.
Tämä oli minun ensimmäinen (jota voi oikein sanoa kakuksi)kakku! Tässä vielä ohje:
Pohja:

7 kananmunaa
2½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
(3 tl kaakaojauhetta)

Täyte:

5 dl kermaa
250g mascarponejuustoa
200g tummaa suklaata
4 banaania

Kostutus:

4 dl esim. hedelmämehua

Kuorrutus:

n. 500g sokerimassaa
2dl kermaa

Ohje: 1.päivä Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen joukkoon. Kaada massa kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Säilytä jääkaapissa yön yli. 2.päivä Vatkaa kerma vaahdoksi,sekoita joukkoon juusto. Sulata suklaa ja sekoita se täytteeseen. Survo banaani soseeksi. Leikkaa kakkupohja 3 osaan ja kostuta ne. Levitä alimman osan päälle puolet kermatäytteestä. Levitä päälle banaanisose ja laita toinen kakkupohja päälle. Toista. Laita ylin osa päälle ja laita kakku jääkaappiin. 3.päivä Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä ohuelti kakun päälle. Kauli sokerimassa levyksi ja nosta se kakun pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥