sunnuntai 28. marraskuuta 2010

tiramisu-banaanitorttu

Oon nähnyt televisiossa muutaman mainoksen tästä rahkasta:
Mainoksessa vihjataan, että pakkauksen kyljestä löytyy muutama resepti, joten minäpä lähdin kauppaan ostamaan pari semmoista. Löysin rahkapurkit, ja huomasin että se resepti on ton purkin etiketin sisäpuolella, joten yritin mahdollisimman huomaamattomasti repiä sen etiketin irti siellä kaupassa :-D onneksi kukaan ei tainnut huomata.. Jotta te ette joutuisi samanlaiseen tilanteeseen, laitan tämän reseptin (joka löytyy myös valion sivuilta!) nyt tänne blogiin:

Pohja:
185 g keksejä, esim. Wilhelmina
2 rkl (30 g) voita sulatettuna

Täyte:

4 liivatelehteä
2 dl Valio kuohukermaa
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa tiramisu
1 banaani
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:

kaakaojauhetta, paahdettuja mantelilastuja ja/tai suklaarouhetta

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (Ø 22 cm) pohjan kokoinen pala. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa .
ja pyh, mitään monitoimikoneita tarvita..

Sekoita niihin voisula. Taputtele muruseos vuoan pohjalle leivinpaperille. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5–10 min. Vaahdota kerma. Sekoita rahkaan pieniksi kuutioiksi leikattu banaani sekä sokerit.

Sulata puristetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan (1 1/2 rkl). Kaada seos rahkan joukkoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää kermavaahto.

Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta.

Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa n. 4 tuntia tai yön yli. Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Sihtaa kaakaojauhe siivilän läpi kakun pinnalle tai lisää paahdetut mantelilastut tai suklaarouhe.

VINKKI

• Voit käyttää pohjassa myös Digestive-keksejä. Lisää niihin 75 g Valio voita sulatettuna.

Tosta tuli TODELLA herkullista, vaikka itse sanonkin :-D toi rahka ja banaani sopi todella hyvin yhteen! ja hyvin sopi myös noi malentirouhe ja kaakaojauhe, joita ripottelin pinnalle :)

Suosittelen tätä reseptiä kaikille jotka tykkää kahvista tai kahvijogurtista :) ja jos ei tykkää banaanista, niin jätä se suosiolla pois, koska se maistuu aika selvästi tossa tortussa. Aion ehdottomasti kokeilla lähiaikoina muitakin reseptejä, jotka löytyy siitä etiketistä sekä tuolta valion sivuilta! mutta seuraavana viikonloppuna olisi tarkoitus tehdä banoffee-torttua, kun meille tulee vieraita Jyväskylästä asti :)

lauantai 27. marraskuuta 2010

Kinkkupiirakka

2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
50 g voita
1 dl vettä  

Täyte:

 3 rkl purjoa
2 dl juustoraastetta
200 g kinkkua
2 tomaattia
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
grillimaustetta, aromisuolaa

Sekoita kaikki pohjan aineet sekaisin tasaiseksi ja vuoraa sillä voideltu piirakkavuoka. Sekoita myös purjo, juustoraaste, paloitellut kinkut ja lohkotut tomaatit sekaisin. Levitä piirakkapohjan päälle.
Sekoita ruokakerma, kananmunat ja mausteet sekaisin ja kaada täytteen päälle.
Paista uunissa 150 asteessa noin 30 min. Emmi

tiistai 23. marraskuuta 2010

Korvapuustit

Tämä on vielä nykyisinkin (kesäkuu 2011) luottoreseptini! Monet ovat "tilanneet" minulta näitä leivottavaksi ja hyviä ovat kuulemma olleet :-)

5 dl maitoa
50 g hiivaaa
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
n. 14 dl vehnäjauhoja
150 g voita   

HUOM! Tarvitset 2 taikinapohjaan ainekset, joten huomaa se, kun käyt kaupassa tai tarkistat kotona raaka-aineiden riittävyyden!  

Väliin/1 taikinapohjaan

60 g  voita
0,5 dl fariinisokeria
1 rkl kanelia

Päälle

voiteluun 2 kananmunaa
raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeria, kardemumma ja kananmuna. Älä mittaa jauhoja, vaan lisää sen verran, että taikina ei tartu enää kulhon reunoihin, älä kuitenkaan lisää liikaa, ettei pullista tule kovia. Lisää rasva ja lisää sen jälkeen vielä vähän jauhoja. Kohota esim. laittamalla suurempaan kulhoon tai tiskialtaaseen kuumaa vettä ja laita kulho sinne kohoamaan. Laita vielä kulhon päälle leivinliina. Kun taikina on kohonnut kaksin kertaiseksi, jaa se 2 osaan. Ota ensin toinen osa, ja kauli siitä n. 50 cm kertaa 50 cm. Varo, ettet kauli taikinaa alustaan kiinni, joten lisää aina välillä jauhoja.Sivele taikinapohjalle sula rasva ja fariinisokeri ja kaneli. Kääri melko tiukalle rullalle. Leikkaa vinoittain 3-5 cm paloiksi.
Paina paloihin korvat laittamlla "kolmion" kärkikulman ylöspäin ja painamalla molemmilla etusormilla sivuille päin. En saanut tässä kuvassa molemmilla sormilla painettua, sillä otin toiselle kädellä kuvaa :)
Kohota pullat seuraavaksi leivinliinan alla jossain lämpimässä paikassa.
Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista uunissa 225 asteessa noin 8-10 minuuttia, uunista riippuen. Itseni toinen pellillinen korvapuusteja jo melken paloi, ollessaan uunissa vain 10 min. 

Ohjeen olen joskus etsinyt netistä
Tarjoa kylmän maidon kanssa ja herkuttele itsetehdyllä pullalla :)

Emmi

torstai 18. marraskuuta 2010

Marjainen panna cotta

2 dl kermaa
2 dl talousmaitoa
40 g sokeria
2 kpl liivatetta
1/2 kpl vaniljatankoa tai vaniljasokeria

marjoja
kinuskikastiketta

Valmistus Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta kattilassa kerma, maito, sokeri ja puolitettu vaniljatanko/vaniljasokeri. Ota kattila pois liedeltä. Lämmitä tilkka maitoa (noin 2 rkl) ja sulata siihen liivatteet ja sekoita liivateseos kattilassa olevaan seokseen.


Hyydytä laseihin, joista jälkiruoka tarjotaan. Muista kelmuttaa jokainen astia, ettei pinnalle tule kuorta. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia. Sitten kasta nopeasti kuumaan veteen ja kippaa lautaselle tai syö suoraan kulhosta, kuten mitä tein, sillä kukaan ei jaksanut odottaa hyytymistä :). Asettele hyytyneen pannacotan pinnalle tuoreita marjoja ja kinuskikastiketta.


Ohje netistä itse sovellettuna
Emmi

perjantai 12. marraskuuta 2010

Isänpäivä kakku.

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl mantelirouhetta  

Kostutus:

1-1,5 dl appelsiinimehua  

Täyte ja kuorrutus:

500 g mansikoita
4 dl vispikermaa
0,75 dl sokeria
3-4 tl appelsiininkuorta raastettuna
200 g maustamatonta jogurttia

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään mantelirouhetta lukuunottamatta ja siivilöi kuivat aineet taikinaan varovasti sekoittaen. Ripottele mantelirouhe leivinpaperin päälle ja levitä taikina siihen.
Paista 225 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinparin päälle. Anna jäähtyä. Leikkaa kakkupohja pituussuunnassa kolmeen yhtä suureen osaan. Aseta ensinmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Viipaloi kohmeiset mansikat. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja maustasokerilla ja appelsiinin kuorella. Lisää kermavaahtoon myös jogurtti. Kostuta kakkupohja mehulla. Levitä kakkupohjan päälle mansikoita ja noin 1/3 täytteestä, tee seuraavalla kerrokselle sama. Laita viimeinen kakkupohja täytteen päälle ja kostuta sekä levitä loput täytteestä kakun päälle.
Tämmöstä herkkua tein isille.Se kyllä vitsaili, että ei olis ollu hyvää, mutta toivon todellakin että se vitsailee.
No, ei tuo ollut parasta mitä olin maistanut, mutta jos tykkäät makeasta, uskon että tykkäät tästäkin.
(Kuorrutus on aika makeaa ja lisäsin siihen vähän kaakaojauhetta,ei se muuten olisi noin ruskeaa :--D)
Terkuin,Annika

torstai 11. marraskuuta 2010

piparkakkumuffinsit

Ostettiin Johan Åkerbergin Muffinssikirja joskus keväällä, ja katoin jo silloin että tätä reseptiä on pakko kokeilla ennen joulua ja eilen sitten vihdoin tein näitä :-) En tehnyt ihan samanlaisia kuin kirjassa lukee, esimerkiksi jätin puolukat ja puolukkalevitteen pois, ja tein sen sijaan oman kuorrutteen. Tässä nyt kuitenkin resepti suoraan kirjasta kopioituna:
(8-10 muffinsia)
3 dl vehnäjauhoja  
1 rkl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua neilikkaa
2 tl leivinjauhetta  
100 g voita  
2½ dl fariinisokeria  
2 munaa
1½ dl kermaviiliä
½ dl kuivattuja puolukoita
1 annos puolukkalevitettä: 
60 g rahkaa 
2,5 dl tomusokeria 
1 dl kuivattuja puolukoita 

Sekoita aineet tasaiseksi massaksi. Pursota tai levitä muffinssien päälle


piparkakku-ukon näköisiä koristerakeita
12 saksanpähkinää
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Siivilöi kulhoon jauhot, joihin on sekoitettu mausteet ja leivinjauhe.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri kuohkeaksi toisessa kulhossa. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita. Sekoita joukkoon kermaviili, jauhoseos ja kuivatut puolukat.
Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista uunin keskitasolla n.15-20 minuuttia. Kun muffinit ovat jäähtyneet, viimeistele ne puolukkalevitteellä, saksanpähkinällä ja koristerakeilla (tai piparmurskalla).
Aluksi noi maistu mun mielestä ihan ok:lta, mutta jotenkin mauttomilta.. Söin sitten tänään yhden glögin kanssa ja noi maistu paljon paremmilta kun ne oli jäähtynyt kokonaan!! että kannattaa antaa mun mielestä jäähtyä ennen kuin noita mussuttaa :-) Tein itse muuten kuorrutteen maustamattomasta tuorejuustosta, johon lisäsin vähän sokeria ja päälle ripottelin piparkakkumurskaa, nam.
Suosittelen reseptiä kaikille jotka tykkää piparkakuista! :P
En tiedä onko kukaan huomannut että multa ei ole hetkeen tullut postauksia. Se johtuu nyt tosiaan aivan siitä, että olen yrittänyt vältellä vehnäjauhoja, kun mulla saattaa olla keliakia. Kävin eilen verikokeissa ja tulokset tulee viikon sisällä, niin sitten se selviää... Mutta vaihdan sitten leipoessa vehnäjauhot vaan muihin jauhoihin joissa ei oo suomalaisia viljoja, joten kyllä tietty postailua ja blogin päivittelyä jatkan vaikka kärsisinkin siitä keliakiasta :-) eipä tässä muuta, kommentoikaa ihmeessä! Eveliina

Vadelma-valkosuklaajuustokakku

Tein pari päivää sitten tälläistä juustokakkua, johon keksin reseptin ihan omasta päästä (paitsi pohjaan katsoin ohjeen ja muutenkin vähän perusaineksien määriä). Tosi hyvää oli :D
Muropohja: 

125g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliini- tai vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita

1. Valmista muropohja: vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi ja levitä irtopohjavuoalle. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla 10-13 min.
Täyte

2 dl vispikermaa
2 kananmunan valkuaista
200g maitorahkaa
100g Sunnuntai vaniljatuorejuustoa
1½ dl sokeria
2½ tl vanilliini- tai vaniljasokeria
2 rkl vettä
5 liivatetta
130g valkosuklaata
200g jäisiä vadelmia 
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Erottele valkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi niin, että se pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntäisi ylösalaisin.
4. Sekoita keskenään vaniljatuorejuusto, maitorahka ja sokerit. Lisää joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot.
5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kuumenna mikrossa n. 2 rkl vettä ja lisää liivatteet siihen koko ajan lusikalla sekoittaen. Muista puristaa liivatteet tarpeeksi kuiviksi. Lisää liivateseos nopeasti muitten ainesten sekaan ja sekoita hyvin.
6. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa (jos sulatat mikrossa, muistaa sekoittaa usein, koska valkosuklaa palaa todella nopeasti, itsellänikin paloi pohjasta kun unohdin sekoittaa sieltä) ja lisää seokseen.
7. Levitä jäähtyneen pohjan päälle puolet pakastevadelmista. Lisää loput vadelmat täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
8. Koristele vadelmilla.
Tiia

tiistai 9. marraskuuta 2010

Uunijäätelö

Tässä resepti uunijäätelöön, jota tein sunnuntaina siskoni kanssa. Todella nopea herkku :)

Pieni matala sokerikakku
1 litra vaniljajäätelöä

Marenki: 

4 munanvalkuaista
6 rkl sokeria

1. Laita uuni kuumenemaan 300 asteeseen
2. Vatkaa valkuaiset ja osa sokerista kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeria pikkuhiljaa. Vatkaa vaahto niin kovaksi, ettei se tipu, vaikka kulhon kääntäisi väärin päin.
3. Laita kakku esim. piirakkavuokaan.
4. Ota jäätelö pakastimesta ja aseta kakun päälle. 5. Levitä marenki melko nopeasti jäätelön päälle.
6. Paista uunissa noin 3-4 min, kunnes marenkikuorrutuksen huiput ovat saaneet vähän väriä. 7. Herkuttele :) Voit tarjota uunijäätelön kanssa myös hedelmiä, marjoja tai mitä ikinä keksitkin :)

Emmi