sunnuntai 29. elokuuta 2010

Suklaakookosmuffinit

Ainekset:
 
200g vehnäjauhoja
3/4 rkl leivinjauhetta
25g kaakaojauhetta  
115g sokeria  
70g kookosjauhetta/-rouhetta  
2 kananmunaa
3rkl margariinia/voita
1½ dl maitoa
 
Kuorrutus:
 
200g tummaa-/ maitosuklaata
15g kookosjauhetta  

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, ja asettele muffinssivuoat valmiiksi pellille.
2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe, sokeri ja kookosrouhe keskenään.
3. Riko kananmunat kuppiin, ja sekoittele keltuaiset ja valkuaiset tasaiseksi seokseksi.
3. Lisää kananmunat, margariini ja maito mukaan seokseen.
5. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunissa noin 20 minuuttia.
6. Siirrä muffinssit ritilälle ja anna jäähtyä vähintään 20 minuuttia.
7. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteella ja kuorruta sillä muffinssit.
8. Ripottele tai siivilöi muffinssien päälle kookosjauhetta ennen kuin suklaa ehtii kovettua.
Reseptiä oli itse sovellettu kahden resepetin avulla (kookoskirsikkavuokalevokset ja kahden suklaan muffinit), jotka ovat kirjasta "ruokasuosikit: muffinit ja leivonnaiset". Olen aiemmin jo tälllä viikolla leiponut noita molempia, ja kahden suklaan muffinit olivat todella hyviä mutta noissa kookoskirsikkavuokaleivoksissa en tykännyt niistä cocktailkirsikoista, yök :( Mutta noista tämän päiväisistä tuli kyllä mielestäni todella hyviä, mutta olisin ehkä halunnut vielä lisää sitä kookoksen makua :D
ajattelin tässä joku päivä leipoa mutakakun (mud cake), joten siitä saatte kuulla lisää sitten tällä viikolla! =) heippa nyt! ♥:eve

keskiviikko 25. elokuuta 2010

Banaani-kinuskimuffinit

Tein taas muffineita, joita olen tehnyt jo monta kertaa. Hyvin yksinkertainen resepti, mutta maukas sellainen :) 2 banaania (soseutettuna)  
3,5 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta                                                                                 
1 tl ruokasoodaa 
0,5 tl kanelia 
1 dl fariinisokeria 
1 dl rypsiöljyä 
1 dl kinuskikastiketta  

Kuorrute 

200 g tuorejuustoa (maustamaton) 
1 dl kinuskikastiketta 
1/2 dl tomusokeria  

 Koristeluun 

4 rkl koristerakeita  

Soseuta banaanit esim. haarukalla painellen. Kääntele banaanisoseeseen keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe, sooda ja kaneli. Mittaa sekaan fariinisokeri, öljy ja kinuskikastike. Sekoita sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi taikinaksi.Jaa taikina paperisilla muffinivuoilla vuoratun muffinipellin koloihin. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään sähkövatkaimella. Nosta hetkeksi jääkaappiin viilentymään. Kuorruta jäähtyneet cupcaket ja koristele juuri ennen tarjoilua nonparelleilla. Säilytä viileässä.

Itse en tehnyt tuota kuorrutusta, vaan laitoin ennen uuninlaittoa muffinien päälle nonparelleja ja sitten kun syötiin niin laitoin kinuskia vielä päälle.
Uunissa en antanut olla ihan 20 minuuttia. Kannattaa kokeilla hammastikulla tai tulitikulla, jos taikinaa jää tikkuun kiinni, niin anna muffinien olla vielä uunissa.


Ohje on Maku-lehdestä
Emmi

maanantai 23. elokuuta 2010

Mehevä juustokakku

POHJA
150 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl vettä
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
2. Sekoita joukkoon kananmuna ja vehnäjauhot.
3. Lisää vesi.
4. Taputtele pohja halkaisijaltaan n. 24 cm:n irtopohjavuokaan reunoja myöten.

 täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Bonjour tai Philadelphia)
200 g maitorahkaa
2 dl vaahdotettua kermaa
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
1-2 tl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
Sekoita kaikki täytteen aineet hyvin keskenään ja kaada pohjan päälle.
Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 45-50 min. Kakku on tutisevaa keskeltä, mutta hyytyy kylmässä. Anna vetäytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
Resepti on Lempileivonnaiset-kirjasta.

Tiia